vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Šport Novo mesto

AVDIO&FOTO: Košarkarji Krke podprli in obdarili učence s posebnimi potrebami

Piše: KK Krka

Čas objave:
05.03.2020 13:03

Na OŠ Dragotin Kette Novo mesto je bila sreda rezervirana za področno tekmovanje v košarki za Dolenjsko v sezoni 2019/20. Košarkarji Krke so se z veseljem odzvali vabilu šole, ki jo obiskujejo učenci s posebnimi potrebami, ki so se pomerili za naslov področnega prvaka. Na koncu je zmagala ekipa iz Krškega, druge so bile Brežice, tretje Novo mesto, četrti pa Črnomelj. Žiga Fifolt, Jakov Stipaničev in Martin Jančar Jarc so pozorno spremljali tekme vseh ekip in jih vzpodbujali.

obisk-košarkarjev-krke-na-os-dragotin-kette, novo-mesto
Obisk košarkarjev Krke na OS Dragotin Kette
Foto: ŠC Novo mesto/ Multimedijska produkcija – multimedija

Poseben dan
„Taka druženja so vsekakor dobrodošla za naše učenke in učence. Vedno so veseli, ko jih kdo obišče. Tokratni dan je bil še nekaj posebnega, saj smo obisk povezali s turnirjem za področnega prvaka," je bila obiska naših košarkarjev vesela ravnateljica ga. Vida Marolt, prof. def., ki je ob tem poudarila, da je športno udejstvovanje zelo pomembno za njihove učenke in učence. Šola sicer deluje od leta 1955, danes pa premore 115 učenk in učencev, število le teh pa narašča. Ob tem v šoli še dodajo, da so veseli, ker imajo dobre pogoje za delo, tudi za športno vzgojo – pred časom so šolo energetsko sanirali, v telovadnici pa so novemu parketu dodali še plezalno steno.

obisk-košarkarjev-krke-na-os-dragotin-kette, novo-mesto
Obisk košarkarjev Krke na OS Dragotin Kette
Foto: ŠC Novo mesto/ Multimedijska produkcija – multimedija

Še več takih dogodkov

„Taki in podobni dogodki so super in primerni za otroke, ki se na takih turnirjih družijo in tekmujemo," je v imenu košarkarjev spregovoril Žiga Fifolt, ki je vse zbrane navdušil tudi z atraktivnim zabijanjem. Naš trojec je vse zbrane obdaril s praktičnimi nagradami.

Prijeten dogodek sta popestrila tudi vodja mladinskega pogona Domen Zevnik in trener mlajših selekcij Srdjan Alapović, ki sta bila sodnika. KK Krka bo na eni od prihodnjih tekem na tribunah gostil tudi mlade košarkarjev z OŠ Dragotin Kette, kamor z veseljem še pridejo!
Veseli so, ker so ob tem dogodku združili moči tudi s Šolskim centrom Novo mesto, s Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo oz. njeno Multimedijsko produkcijo – multimedijo, ki je z dvema fotografoma pokrila dogodek. V slogi je moč.

Ravnateljica OŠ Dragotin Kette Vida Marolt


Košarkar Krke Žiga Fifolt

Področno tekmovanje v košarki za Dolenjsko