pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

Avstrijski in nemški mediji o Prevcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.01.2016 20:45

Ne samo slovenski, turnejo štirih skakalnic so spremljali tudi tuji mediji. Pogledali smo, kaj o uspehu našega športnika pišejo spletne izdaje nekaterih avstrijskih in nemških medijev.

Avstrijski ORF Sport + poudarja, da je bil naš tekmovalec na 64. novoletni turneji razred zase in da mu je ponovitev neverjetnega uspeha Svena Hannawalda (sezona 2001/2002) preprečila igra vetra in žirije na tekmi v Oberstdorfu.

Krone Zeitung podobno piše, da je Prevc preletel vse in da je tudi na zadnji tekmi potrdil vrhunsko formo. Poudarja tudi izjemen skupni seštevek točk - 1.139,4 – s čimer je padel rekord Wolfganga Loitzla in izpostavlja 27,5 točk prednosti pred skupno drugouvrščenim Nemcem Severinom Freundom. Pri čemer pa veliko več prostora namenja avstrijskima tekmovalcema Stefanu Kraftu in Michaelu Haybaecku.

Die Presse več prostora kot zmagi Prevca namenja današnji zmagi Marcela Hirscherja, o Prevcu pa zapiše, da je prekinil sedemletno dominanco avstrijskih smučarjev skakalcev na novoletni turneji in je bil tako na 64. prepričljivo najboljši.


Nemški Welt piše, da je neprespanemu Petru Prevcu uspel dosežek kariere. Članek je poln superlativov o mirnem, hladnem, premišljenem mladem skakalcu iz Kranja, ki je z uspehom potrdil prevlado v skokih v tem trenutku in hladno odbil napad Nemca Freunda. Poudarjajo pa tudi, da je večni drugi iz velikih tekmovanj vendarle stopil tudi na najvišjo stopničko.

Tudi Spiegel poudarja tretjo zaporedno zmago in s tem zmagoslavje na najprestižnejših tekmah svetovnega pokala. Izpostavljajo, da je komentator na ARD dejal, da bi Prevc zadnji skok lahko izvedel tudi vzvratno, a je vseeno napadel. Prispevek temelji na primerjavi s Freundom, spomni pa se tudi uspeha Primoža Peterke.