franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Barcelona

Barcelona suvereno, Bayern München dramatično

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.03.2016 05:14

Znani so četrtfinalisti evropske nogometne lige prvakov. Kot zadnja sta si mesto med osem najboljših klubov zagotovila FC Barcelona in Bayern München. Katalonci so suvereno odpravili Arsenal, Bavarci pa so po dramatičnem razpletu izločili Juventus. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri.

Branilci naslova iz Španije so dobili tudi drugi obračun z Londončani. Po 2:0 v gosteh so pred domačimi gledalci slavili z 3:1. Za Barcelono so bili natančni Neymar v prvem polčasu, Luis Suarez v 65. minuti in Leo Messi tik pred koncem, za goste, ki so bili bolj podjetni in nevarni kot na prvi tekmi, pa je izenačil Mohamed Elneny v 51. minuti. Barcelona se je devetič zapored uvrstila v četrtfinale lige prvakov in postavila rekord tega tekmovanja z desetimi zaporednimi zmagami na domačem terenu. Hkrati je neporažena že 38 tekem v nizu (ob šestih remijih).

Bolj napeto je bilo v Münchnu, kjer so domači navijači prvi šok doživeli že v 5. minuti, ko je Juventus po hudi napaki nemške obrambe zadel za 1:0. Tako je v skupnem seštevku povedel s 3:2, v 28. minuti po novem zadetku pa že s 4:2, kar je pomenilo, da so Italijani zadnjih 55 minut dvoboja, upoštevajoč prvo tekmo, dobili s 4:0. Če bi bil Juan Cuadrado tik pred odhodom na odmor še drugič na tekmi natančen, pa bi bil lahko delni izid tudi 5:0.


Toda kar gostje niso izkoristili, so vzeli domačini. Robert Lewandowski je Bavarcem dal upanje v 73. minuti, v 91. pa je podaljška izsilil Thomas Muller. Odločitev o zmagovalcu je padla v razmaku dveh minut. V drugem podaljšku je najprej zadel Thiago Alcantara, dve minuti za tem pa še Kingsley Coman.

Barcelona in Bayern sta se pridružila Atleticu iz Madrida, Manchester Cityju, Wolfsburgu, Real Madridu, Benfici in Paris St. Germainu. Žreb četrtfinala, ki bo v Zürichu, je odprt, kar pomeni, da ni nosilcev ali omejitev po državah. Tisti klub, ki bo prvi prišel iz bobna, bo hkrati gostitelj prve tekme.