stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Kuusamo

Björgnovi trojček v Kuusamu

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
02.12.2012 15:43

Smučarske tekačice so opravile s tekmo svetovnega pokala v Kuusamu. Slavila je Norvežanka Marit Björgen, Slovenka Barbara Jezeršek je zasedla 32. mesto.

Na današnji 10-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki se je zmage spet veselila Norvežanka Marit Björgen, ki je tako dobila vse tri tekma v finski Ruki. Druga je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk, tretja pa Norvežanka Heidi Weng. Slovenka Barbara Jezeršek je zasedla 32. mesto.

Nastopila je še Alenka Čebašek, ki je bila 63. med 70 uvrščenimi tekmovalkami. Vesna Fabjan in Katja Višnar danes nista nastopili.

Jezerškova je tekmo začela s 26. startnega mesta, Čebaškova pa s 37., sicer pa se je današnjemu zasledovalnemu teku odpovedalo 14 deklet in 14 fantov, tudi Fabjanova in Višnarjeva. "Včeraj sem resnično dala vse od sebe, kar se je poznalo na današnji tekmi, sicer pa sem tekla konstantno celotno dolžino proge. Smuči so bile odlične do tri kroge pred koncem, ko je začelo snežiti, potem sem izgubila kontakt z trideseterico," je po nastopu za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedala Jezerškova.

"Zelo sem zadovoljna z včerajšnjim tekom, današnji pa je pokazal, da bom morala še veliko narediti v klasični tehniki," pa je po današnjem nastopu povedala Čebaškova, ki je v soboto osvojila prve točke svetovnega pokala na razdalji.

Pri moških je ciljni finiš 15-kilometrske zasledovalne preizkušnje v klasični tehnike prepričljivo dobil Norvežan Petter Northug. Drugo in tretje mesto je pripadalo Rusoma Maksimu Vjalegžanin (+1,4) in Alekseju Poltoraninu (+3,4). Northug je vknjižil tudi skupno zmago finske turneje, prav tako pa se je v skupnem seštevku zdaj povzpel na prvo mesto.

Karavana smučarjev tekačev in tekačic se zdaj seli v Kanado, kjer bo prihodnji konec tedna Quebec gostil sprinterske preizkušnje ter sprinte štafet.