stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Oakland

Bojevniki zapravili prvo zaključno žogo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.06.2016 06:41

V elitni severnoameriški profesionalni košarkarski ligi še ni znan letošnji zmagovalec. Ekipa Cleveland Cavaliers je izsilila šesto tekmo letošnjega velikega finala končnice lige NBA. Konjeniki so v gosteh v Oaklandu premagali branilce naslova Golden State Warriors s 112:97 ter izid v zmagah v seriji na štiri zmage znižali na 2:3.

Bojevniki so tako zapravili prvo zaključno žogo, da bi na domačem parketu ubranili lani osvojeni naslov. Šesta tekma velikega finala, na kateri bodo imeli bojevniki še eno priložnost za ubranitev naslova, bo v noči na petek v Clevelandu. Morebitna sedma tekma bo nato v noči na ponedeljek znova v Oaklandu.

Cleveland je upanje ohranil na krilih Kyrieja Irvinga in največjega zvezdnika v svojih vrstah LeBrona Jamesa, ki sta uprizorila eno najboljših predstav, saj sta skupaj prispevala kar 82 točk, vsak po 41 točk, James je ob tem dodal še 16 skokov in sedem podaj.

Domače moštvo je igralo brez suspendiranega Draymonda Greena, potem ko je udaril zvezdnika tekmecev Jamesa na četrti tekmi slabe tri minute pred koncem. Pri bojevnikih je Klay Thompson dosegel 37 točk, najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA Stephen Curry pa se je ustavil pri 25 točkah.