nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

Borci tajskega boksa tik pred Evropskim prvenstvom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2016 08:27

Slovenska reprezentanca v tajskem boksu je pod vodstvom selektorja Andreja Žvegliča opravila s pripravami na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki bo med 22. in 29.oktobrom v Splitu. Najprej so trenirali v Scorpion gymu, zatem pa še v ljubljanskem Khun Kao gymu.

Prvenstvo, na katerem je 40 držav prijavilo 3.500 udeležencev,  je podprto s strani državnega vrha, hrvaške predsednice in mesta Split. Vodilni organizator tekmovanja je legenda tajskega boksa, večkrati svetovni ter evropski prvak in prvi K1 zmagovalec v zgodovini - Branko Cikatić.

V slovenski reprezentanci je kar šest tekmovalcev iz Scorpion Gyma: Žiga Gril, Sašo Vorkapić, Darko Drobež, Mirko Vorkapić, Rok Eršte in Bojana Šebenik, pa tudi Aleš Golob iz KTB Ptuj. Na čelu tekmovalcev bo dvočlanski strokovni štab s selektorjem Andrejem Žvegličem ter predsednikom zveze Iztokom Vorkapićem.

Predsednik zveze Vorkapič je pred tekmovanjem dejal, da Slovenija na prvenstvo odhaja z močno ekipo sedmih tekmovalcev, ki so svojo kakovost potrdili na nedavnih testnih tekmovanjih v Osijeku in Avstriji, kjer so pobrali zlata odličja. Med tem pa selektor Žveglič meni, da je ekipa pripravljena poseči po odličjih katerekoli barve, saj so tekmovalci visoko motivirani in odhajajo na prvenstvo brez večjih poškodb. Ekipa bi bila lahko še številčnejša, če bi imeli na voljo več denarja, meni Žveglič, kar pomeni, da je doma ostalo še nekaj kakovostnih tekmovalcev.  

Konkurenca bo tudi tokrat zelo huda, še posebej zaradi dejstva, da bo to evropsko prvenstvo štelo za kvalifikacije za nastop na svetovnih igrah prihodnje leto v poljskem Wroclavu, ki  bodo organizirane pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja.