polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Šport Postojna/Brežice

Brežiški karateisti s sedmimi odličji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.05.2013 22:29

Tekmovalci karate kluba Obzorje Brežice so se danes udeležili 12.mednarodnega karate turnirja Postoja Open 2013. Sodelovalo je kar 450 tekmovalcev iz petih držav. Ekipo so tokrat sestavljali Žiga in Hana Suša, Nika in Kaja Omerzo, Dejan Debelak, Aljaž Šumlaj, Kaja Budič in Nastja Galič, ter trenerja Christian Kajtna in Darko Cicvarić.

Žiga Suša je nastopil v kategoriji dečkov starih 8 in 9 let, kjer je nastopilo 32 tekmovalcev. Po petih krogih je Žiga s samo enim porazom zasedel na koncu odlično tretje mesto.

Nika Omerzo je tokrat nastopila samo v kategoriji kat, saj je nastopala s še vedno poškodovanim členkom prsta na roki. Nika je pokazala velik napredek v izvajanju Goju-Ryu kat in je poraz priznala šele v finalu, ter tako osvojila srebro na mednarodnem tekmovanju.

Dejan Debelak je nastopil v kategoriji športnih bojev, kjer je izgubil od bodočega zmagovalca, vendar se je zaradi velikega števila tekmovalcev izvajal le skrajšani repasaž in Dejan ni dobil priložnosti za boj za tretje mesto.

Aljaž Šumlaj je suvereno nastopil v kategoriji dečkov starih 12 in 13 let in s samo enim porazom zasedel tretje mesto. Aljaž je dobil tudi pohvale sodnikov, ki so povedali, da je it tekmovanja v tekmovanje vse boljši. Vsekakor izjemna motivacija tudi za bodoče treninge.


Hana Suša tokrat ni imela športne sreče z žrebom v kategoriji kat in ji tokrat ni uspelo priti do boja za kolajne, vendar je to nadoknadila v športnih bojih, kjer je osvojila tretje mesto. Svoje boje je oddelala zelo zavzeto ter taktično dozorelo.

Kaja Omerzo je nastopila v kategorijah kat in športnih bojev, vendar ji tokrat kljub srčnosti ni uspelo poseči po stopničkah.

Nastja Galič je nastopila kar v dveh kategorijah kat, in sicer v kategoriji mladink in članic. V kategoriji mladink je s tremi zaporednimi zmagami premagala vse nasprotnice in osvojila prvo mesto. V kategoriji članic pa ji je po porazu od zmagovalke, v repasažu brez izgubljene točke uspelo osvojiti tretje mesto. Nastja je s tem rezultatom podaljšala status športnice mladinskega razreda pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Na podlagi letošnjih tekmovalnih uspehov ter trenutne forme je Nastja prejela tudi poziv za mladinsko reprezentanco v katah in že naslednji vikend se bo udeležila priprav.