gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Celjani premočna ovira za Novomeščane

Piše: R.K.

Čas objave:
13.11.2023 09:56

V izjemnem vzdušju in v polni dvorani Marof se je sklenil obračun 9. kroga v Ligi NLB med domačo izbrano vrsto Krke in Celjem Pivovarno Laško, ki so iz dolenjske prestolnice pričakovano odnesli obe točki. Srečanje se je končalo s 33:26 (14:9).

Celjani so v minulih sezonah že nekajkrat doživeli hladen tuš v novomeški dvorani Marof, na nocojšnjem ligaškem dvoboju, ki se je začel s polurno zamudo, pa so dokaj zanesljivo osvojili obe točki. Krkaši po drugem ligaškem porazu v tej sezoni še vedno ostajajo v zgornji polovici razpredelnice.
Rokometaši Krke tekme niso odprli po dogovoru, kar je svojim varovancem po koncu obračuna očital tudi trener Skoko, na drugi strani pa so gostje od prve minute delovali zbrano in motivirano. Prvi zadetek so prejeli šele v deveti minuti. V nadaljevanju so imeli vajeti igre v svojih rokah, njihova najvišja prednost v prvi polovici tekme pa je znašala šest golov (13:7, 14:8). Novomeščani so v prvem delu srečanja zapravili številne priložnosti in naredili preveč napak, temu je botroval tudi zaostanek petih golov ob glavnem odmoru (14:9).
Farmacevti so v začetku drugega polčasa sicer strnili svoje vrste in se gostom v 42. minuti po golu Klemena Matka približali na gol zaostanka (20:21). Nato so se prebudili tudi varovanci gostujočega trenerja Alema Toskića, v obeh smereh igre so zaigrali veliko bolje in si najvišjo prednost sedmih golov priigrali v končnici tekme (32:25 in 33:26).
Pri Novomeščanih je Tilen Kukman dosegel osem, Marko Majstorović pa šest zadetkov. Pri gostih sta bila najbolj učinkovita Mitja Janc z osmimi in Tim Cokan s šestimi goli, vratar Rok Zaponšek pa je zbral 13 obramb.
Krkaši se danes teden odpravljajo na zahtevno gostovanje v Velenje, Celjani pa bodo dan kasneje doma gostili Urbanscape Loko.
Izjave po tekmi:
Marko Majstorović, igralec MRK KRKA:« Jasno, da z igro ne moremo biti zadovoljni. Želeli smo presenetiti državne prvake. Če bi se držali začetnega dogovora, bi nam to zagotovo tudi uspelo. Na koncu se je žal pokazalo, da zaostanka ne moremo nadoknaditi. Tekme tudi nismo odprli na nivoju, loviti smo morali zaostanek in to nas je na koncu tudi stalo ugodnejšega razpleta.«


Gal Gaberšek, vratar RK Celje Pivovarna Laško: » Tekma je bila sploh v drugem polčasu več ali manj izenačena, Krka se nam je na sredini drugega dela približala na le gol zaostanka. Uspeli smo se zbrati, narediti nekaj dobrih obramb in na koncu je razlika sedmih golov pomenila zanesljivo zmago v našo korist. Vse čestitke tudi Krki za borbo in dobro predstavo pred polno domačo dvorano.«
Statistika:
Krka: Rauh, Blaževič 1, Bradeško, Avsec 1, Majstorović 6 (1), Muhič, Rašo 1, Vukić 1, Stanojević 2, Rašo 2, Zajc, Nikolić 2, Lavrič, Kukman 8 (2), Matko 1, Horvat 1.
Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić, Marguč 1, Mazej 5, Krečič 4, Cokan 6 (2), Ćirović, Antonijević, Marić, Ivanković 3, Janc 8 (1), Gregorič, Milićević 2, Kačičnik, Žabić 4.
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Celje Pivovarna Laško 4 (3).
Izključitve: Krka 10, Celje Pivovarna Laško 16 minut.
Rdeči karton: Ivanković (54.).