stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Celje

Celje in Krško neodločeno

Piše: STA

Čas objave:
07.05.2019 08:35

Nogometaši Celja in Krškega so se včeraj, v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Celjani, ki se borijo za evropska tekmovanja, so gostili Krčane, ki se skušajo izogniti zadnjemu mestu in izpadu v drugo ligo. Če je Krčanom uspelo prekiniti niz treh porazov, kljub temu so še vedno devet točk za predzadnjo Gorico, pa so Celjani ohranili četrto mesto, ki prinaša nastop v Evropi. Izbranci Dušana Kosića imajo pred najbližjim zasledovalcem Muro dve točki prednosti.

Prvi polčas ni postregel z zadetki, nekaj boljši tekmec pa so bili Celjani, ki so si priigrali več obetavnejših akcij oziroma strelov, med dejavnejšimi je bil Dario Vizinger, ki je predvsem v 24. in 40. minuti opozoril nase s streloma iz bližine, a neuspešno. Eno lepo priložnost pa je zapravil tudi Rudi Požeg Vancaš, ko je z leve strani meril mimo gola.

Gosti, ki so prvič zagrozili v 21. minuti, ko je strel Anteja Vukušića blokirala domača obramba, so v 45. minuti izpeljali protinapad, ki ga je s strelom zaključil Ante Kordić, Metod Jurhar pa je bil na mestu.

Celjski vratar je posredoval tudi v 47. minuti, ko je sprožil Robert Jandrek. Jurhar je bil na mestu tudi po prostem strelu Marca Da Silve, streljal je z več kot 20 metrov, v 50. minuti.

Na drugi strani je Požeg Vancaš v 51. minuti znova z leve strani žogo poslal mimo druge vratnice, Luka Volarič pa je zatem z 20 metrov žogo poslal čez prečko celjskih vrat.

V 60. minuti je bil Žiga Frelih pozoren po poskusu Vizingerja, v 65. minuti pa je zaradi poškodbe iz igre moral prvi igralec Celja Požeg Vancaš.

Novo priložnost so si nato prvi priigrali Krčani, Luka Vekić je v 87. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, Jurhar pa je žogo znova odbil.

Celjani bodo v 32. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Krčani pa bodo dan prej gostili Muro.