pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Rateče

Četrt čez tretjo v nebo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2013 05:26

Danes bo v dolini pod Poncami na sporedu prva od treh sklepnih tekem finala svetovnega pokala v smučarskih skokih. V ognju bo tudi šest Slovencev. Tekma se bo začela ob 15.15 uri.

Prvi adut poletov bo izkušeni Robert Kranjec, ki bo konec tedna napadal tretji mali kristalni globus v karieri za najboljšega letalca sezone. Tekma se bo s prvo serijo začela ob 15.15.

Z včerajšnjimi kvalifikacijami za današnjo tekmo, ki jih je dobil Norvežan Anders Jacobsen, se je v Planici začel največji slovenski športni praznik. V dolino pod Poncami, obsijano s soncem, se je zgrnilo 9500 ljubiteljev smučarskih skokov, ki so navijali za slovenske ase, Roberta Kranjca, Petra Prevca, Jurija Tepeša in druščino.

Omenjeni trije so v četrtek skakali le za trening, saj so imeli kot najboljši letalci to zimo nastop na petkovi posamični tekmi že zagotovljen. Kranjec, ki se bo ta konec tedna po letih 2010 in 2012 boril še za tretji mali kristalni globus za najboljšega letalca, je ob bučni podpori gledalcev dvakrat preletel 200-metrsko znamko, a kot sam pravi, se je zgolj "zapeljal" čez letalnico, pa je šlo vseeno precej daleč.