franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Dan atletike ob Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 06:22

V Novem mestu bo danes Dan atletike ob Krki, v sklopu katerega bo potekal 1. mestni tekaški izziv, sledil pa mu bo 26. mednarodni atletski miting.

Atletsko dogajanje se bo na stadionu Portoval pričelo s premierno izvedbo prvega mestnega tekaškega izziva, ki je dinamično tekmovanje v tekih, namenjeno mladinskim kategorijam. Mladi tekmovalci bodo v sedmih moških in sedmih ženskih tekaških disciplinah zastopali osem slovenskih mest, ki bodo sestavljali sedem ekip in se v ekipnem duhu borili za čast, da odnesejo skupno zmago domov. Izziv so sprejeli predstavniki ekip Novega mesta, Ljubljane, Maribora, Ptuja, Domžal, Nove Gorice Slovenj Gradca in Velenja. Na tekmovanju se bodo pomerili mladi atleti in atletinje združeni v absolutno mladinsko kategorijo (U16, U18 in U20).

Mestni izziv se bo nadaljeval s tradicionalnim mednarodnim atletskim mitingom, ki je letos v svoji že 26. izvedbi k sodelovanju pritegnil pestro mednarodno zasedbo okrog 200 atletinj, ki bodo zastopali 10 držav. Tekmovalci se bodo pomerili v 17 disciplinah, med katerimi bo v ospredju prva izvedba memorialne discipline – meta kopja, ki jo organizatorji prirejajo v spomin na nekdanjega novomeškega metalca kopja - prof. Marijana Špilarja. Špilar je bil uspešen metalec kopja in član reprezentance naše bivše države ter nekdanji slovenski rekorder, ki je v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja oral ledino v novomeški atletiki. Miting bo popestrila disciplina bo zagotovo skok s palico, ki se bo ob koncu mitinga odvijal pod reflektorji.

Tekmovanja se bo udeležila tudi vrsta naših najboljših atletov, med njimi slovenski rekorderji Matija Kranjc v metu kopja, udeleženka letošnjega svetovnega prvenstva Tina Šutej v skoku s palico ter tekačica Maruša Mišmaš, ki bo v teku na 2000 m z zaprekami predstavljala izziv tekačici Matei Parlov, ki bo na mitingu napadala hrvaški rekord v tej disciplini.


Med več kot 30 tekmovalci iz tujine bodo v ospredju še Roland Varga, finalist SP v metu diska, ki mu bo konkuriral Črnogorec Danijel Fortuna, evropski prvak v kategoriji mlajših članov. Zanimiv bo tudi obračun v suvanju krogle, kjer bo v ospredju dvoboj med Nedžadom Mulabegovićem in Stipetom Žunićem, ki sta oba že presegla mejo 20 m.

Direktor mitinga in najboljši novomeški atlet v zgodovini, Igor Primc
, ki je na novomeškem mitingu v vlogi tekmovalca nastopil več kot dvajsetkrat, je o dogodku povedal: »V sodelovanju z AZS bomo letos tradicionalni miting še nadgradili v zanimivo atletsko dogajanje, naš cilj jesenskih prireditev pa je predvsem, da podaljšamo atletsko sezono in privabimo k tekmovanju čimveč naših in tujih atletov. Nadejamo se dobrih rezultatov in si želimo ponovne uspešne izvedbe dogodka