mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Šport Rakek

Darko Jorgić do četrtega naslova

Piše: STA

Čas objave:
24.10.2021 22:10

Najboljši slovenski igralec na svetovni namiznoteniški lestvici Darko Jorgić (Krka) je na državnem prvenstvu na Rakeku prepričljivo prišel do četrtega naslova. V finalu je bil s 4:0 (5, 4, 4, 4) boljši od klubskega kolega Petra Hribarja. Med dekleti je slavila Katarina Stražar (Mengeš).

Stražarjeva je bila v finalu boljša od Sare Tokić (Letrika) s 4:0 (4, 6, 7, 9), pred tem pa je v polfinalu s 4:3 (2, -8, -4, 6, 6, -7, 2) ugnala Aleksandro Vovk (Krka). Stražarjeva in Vovkova sta ubranili naslov v ženskih dvojicah, tako kot tudi Jorgić in Hribar v moških dvojicah, v mešanih dvojicah pa sta do naslova prvič prišla Žiga Kristjan Žigon (Inter Diskont) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan).

DP je minilo v odsotnosti Denija Kožula, ki zaradi klubskih obveznosti ni mogel braniti lanskega naslova državnega prvaka, in Bojana Tokića, ki že vse od svojega zadnjega naslova na Jesenicah leta 2015 ne igra na državnih prvenstvih."Vsak naslov državnega prvaka ima svojo draž in svojo ceno, zato se veselim vsakega posebej. Mislim, da sem iz tekme v tekmo igral bolje, zato se je morda res zdelo, kot da nisem imel nobenih težav. Zdaj se vračam v Nemčijo, saj bom moral izpustiti prvi turnir v Laškem, ker me s Saarbrücknom čaka prva tekma lige prvakov proti francoski ekipi Potoise Cergy, vsekakor pa upam, da bo na drugem turnirju moja forma prava in da bom na domačih tleh prikazal kakovostno igro. Vsekakor si želim priti do kakšnega odmevnega rezultata," je dejal 23-letni Jorgić.