stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Deseto in dve 14. mesti za mlade speedwayiste

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2023 08:00

Ta konec tedna so se vozniki speedwaya do 16 in 19 let pomerili na dirkah evropskega prvenstva. V latvijski Rigi sta Sven Cerjak in Tilen Bračko med mladinci do 16 let na motociklih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov zasedla 10. in 14. mesto. Anže Grmek je tekmoval v poljskem Gorzowu in med mladinci do 19 let zasedel 14. mesto.

Mladi tekmovalci, stari med 16 in 19 let, so se zbrali na evropskem prvenstvu v speedwayu. Sven Cerjak in Tilen Bračko sta se med vozniki, ki uporabljajo motocikle z največ 250 kubičnimi centimetri prostornine, uspela prebiti v zaključni finale, ki bo potekal v nedeljo v Rigi. V istem časovnem obdobju pa je Anže Grmek v Gorzowu dosegel končno 14. mesto.

Na sobotni dirki evropskega prvenstva za mladince je za vstop v finale prvi korak naredil Tilen Bračko iz AMTK Ljubljana. Na dirki v latvijski Rigi se je s štartno pozicijo na zunanjem delu proge začel s 2 točkama. V naslednjih treh vožnjah je osvojil drugo mesto, vzdrževal se je v konkurenci za mesta, ki vodijo v finale. V zadnji vožnji mu ni šlo najbolje, saj ni osvojil točk, kar ga je skupaj s še dvema tekmovalcema postavilo na sedmo mesto v skupnem seštevku. Za napredovanje na nedeljsko finalno dirko je moral v dodatni vožnji, kjer je zasedel drugo mesto, kar ga je uvrstilo na osmo mesto v finalu.

Drugi slovenski predstavnik, Sven Cerjak iz AMD Krško je svoj nastop odprl z drugim mestom. V naslednjih dveh vožnjah je dosegel zmage, potrjujoč svojo vlogo favorita. To je sledilo po njegovem uspehu na letošnjem svetovnem prvenstvu, kjer je zasedel šesto. V četrti vožnji je pristal na tretjem mestu, medtem ko je v zadnji vožnji dosegel zmago, kar mu je prineslo tretje mesto v polfinalu. Tako se je pridružil Bračku v finalu, kjer bo nedvomno stremel k najvišjim uvrstitvam.