stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

Dolenjsko-posavski derbi v senci večnega derbija

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.05.2016 08:33

Drevi ob 20.15 bo na sporedu zadnji večni slovenski nogometni derbi v sezoni. Popoldne pa bodo na istem igrišču tudi dolenjski in posavski nogometaši.

V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Stožicah pomerila vodilna Olimpija iz Ljubljane in branilec naslova ter trenutno drugouvrščeni Maribor.

Tekmo bo sodil Damir Skomina, ki je ta teden delil pravico na povratni polfinalni tekmi lige prvakov med Realom Madridom in Manchester Cityjem.

Zadnji letošnji derbi bo imel pomembno vlogo v boju za prvaka. Olimpija ima zaenkrat tri točke prednosti, tako ljubljanska kot mariborks aekipa pa napoveduje zmago. Štajerci bodo morali igrati brez kaznovanega Željka Filipovića, Ljubljančani pa verjetno brez poškodovanega Blessinga Elekeja.

Na zadnjih treh medsebojnih tekmah je bila bolj uspešna Olimpija. V 6. krogu sezone je v Ljudskem vrtu ljubljanska ekipa slavila s 3:0, nato sta se moštvi v 15. in 24. krogu razšli z neodločenim izidom in delitvijo točk.


Sicer pa bo zanimivo že tudi popoldne. Na novomeškem stadionu bo ob 17. uri Krka gostila Krško. V zadnjih štirih tekmah so Novomeščani osvojili pet točk. Pred tekmo je razpoloženje v ekipah dobro. Krka je sicer na lestvici zadnja, Krško pa na sedmem mestu.

Ob isti uri se bosta v Velenju pomerila še Rudar in Luka Koper.