volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brez opisa

Domžale gostijo nogometaše Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.04.2016 12:36

Nov pomemben dvoboj v boju za obstanek bo danes. V 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije nogometaši Domžal gostijo ekipo Krke. Tekma bo ob 19. uri. Ob 16.55 uri pa Celje gosti Maribor.

(Foto: nkkrka)

Tudi v novomeški zasedbi so po tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije nekoliko lažje zadihali, saj so z završkim skalpom prekinili niz sedmih tekem brez zmage. Dolenjci so niz sedmih tekem brez slavja dvakrat sestavili že v jesenskem delu sezone. Osrednja junaka sobotne zmage sta bila Filip Dangubić in Matteo Boccaccini, ki sta završko mrežo zatresla v razmiku petih minut, v 71. in 76. minuti. Nekdanji član Gorice se je na Portoval preselil v zimskem prestopnem roku in je krstne minute v dresu Krke odigral ob debiju trenerja Miloša Kostića, ki je branilca v začetno enajsterico postavil na vseh treh tekmah. Italijan na priložnost upa tudi v soboto, ko pa farmacevtom v iskanju recepta za preboj domžalske obrambe ne bo iskal strelec prvega zadetka Dangubić, saj je posojeni nogometaš Rijeke nekaj minut pred zadetkom vknjižil še četrti rumeni karton v sezoni.

Filip Dangubić, vezist Krke: »Vzdušje v garderobi je izjemno. Mislim, da smo si zaslužili zmago proti Zavrču. Garali smo in dva zadetka sta bila nagrada za trdo delo. Toda potrebno je umiriti evforijo, nismo še niti blizu konca, na nas je, da nadaljujemo z zmagami. Že v soboto proti Domžalam, če se nam bo ponudila priložnost.«


Domžalčani so v Velenju prekinili aprilski niz, v katerem so vse do dvoboja z Rudarjem vknjižili pet porazov in remi. Podobno kot v Zavrču in Celju, kjer so Domžale vknjižile edini spomladanski zmagi, je imel trener Luka Elsner tudi pred obračunom s knapi precejšnje preglavice s sestavo začetne enajsterice, saj je pogrešal kar deveterico nogometašev.

Kljub precej zdesetkani zasedbi pa so v taboru rumenih po pokalnem izpadu stisnili zobe in se v Velenju veselili treh točk. Veliko razlogov za veselje je imel po prvoligaškem prvencu 19-letni Jan Repas, medtem ko se je leto starejši Antonio Mance razveselil že devetega zadetka v sezoni, s čimer se je zavihtel na osmo mesto ligaške lestvice strelcev. Povsem popolna domžalska zasedba ne bo niti v soboto, saj bosta dvoboj s Krko zagotovo izpustila kaznovana Alvaro Brachi in Zeni Husmani.