stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Boston

Dragićev Miami s porazom iz Bostona

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
28.02.2016 10:54

Moštvo Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doživelo poraz v gosteh z 89:101 pri Boston Celtics. Slovenski organizator igre Goran Dragić je bil z 21 točkami prvi strelec Miamija, a je v zadnji četrtini ostal brez vsaj ene točke.

(Foto: FB)
Slovenski organizator igre Goran Dragić je bil z 21 točkami prvi strelec Miamija, a je v zadnji četrtini ostal brez vsaj ene točke.

Dwyane Wade je dosegel 19 točk, Hassan Whiteside pa je dodal 13 točk, 15 skokov in osem blokad. Miami, ki je vodil z naskokom 12 točk na začetku prvega polčasa, preden je Boston vpisal niz 10-2, je vpisal še drugi zaporedni poraz.

Miami je z 32 zmagami in 26 porazi četrto moštvo vzhodne konference.

V majici Bostona, ki je dosegel še deseto zaporedno zmago v domači dvorani, je Marcus Smart dosegel 15 točk in šest skokov, Jae Crowder in Evan Turner sta vsak dodala po 14 točk, Jared Sullinger pa je zbral 12 točk in ujel 12 odbitih žog.

Košarkarski večer je bil znova v znamenju šova Stephena Curryja, ki je bil s 46 točkami najbolj zaslužen za zmago Golden State Warriors s 121:118 v podaljšku pri Oklahoma City Thunder.


Curry je dal odločilno trojko tik pred zvokom sirene v podaljšku. Aktualni najkoristnejši igralec MVP je na tekmi vsega skupaj dal neverjetnih 12 trojk, s čimer je izenačil rekord lige NBA po številu trojk na eni tekmi, prav tako je še izboljšal svoj lastni mejnik po številu zadetih trojk v eni sami sezoni, vsega skupaj je v tej sezoni prispeval že impozantnih 288 trojk.

Vodilna ekipa lige NBA Golden State, s statistiko 53-5, je z zmago postalo prvo moštvo, ki si je že zagotovilo mesto v končnici prvenstva.

Košarkarji Miamija, ki jih letos pestijo težave s poškodbami, so dobili novo okrepitev. Goranu Dragiću in kolegom se je pridružil branilec Joe Johnson, ki bi bo zamenjava za Tylerja Johnsona in Bena Udriha, ki sta zaradi poškodb že končala sezono.

Štiriintridesetletni veteran, ki je sedemkrat nastopil na all star tekmi, se je pred dnevi sporazumno razšel z ekipo Brooklyn Nets, razlog je bila želja, da zaigra za ekipo z višjimi ambicijami. To sezono naj bi imel kar 24,89 milijona dolarjev plače, kar je druga najvišja plača v ligi NBA, bolje je plačan le superzvezdnik Kobe Bryant. Brooklyn in Miami Heat podrobnosti prestopa nista sporočila, so pa pri Brooklynu dejali, da se je Johnson v zameno za odhod odrekel trem milijonom dolarjev.

Johnson je v ligi NBA odigral 1119 tekem, nosil je drese Bostona, Phoenixa, Atlante, New Jerseyja in Brooklyna. Njegove številke so odlične, povprečno je na tekmo dosegel 17 točk in zbral 4,2 asistence in 4,1 skoka, nikoli v sezoni pa ni manjkal na več kot desetih tekmah. V letošnji sezoni je odigral 57 tekem, v katerih je povprečno dosegel 11,8 točke.