volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Ptuj

Državno prvenstvo za kadete

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2016 15:20

Državnega prvenstva v namiznem tenisu za kadete in kadetinje sta se udeležila tudi člana novomeške NTK Krka Domen Zupančič in mlajši kadet Mitja Omerzel, ki ju je vodil trener Uroš Slatinšek. Na Ptuju je igrala tudi njihova sposojena igralka Živa Staniša, ki trenutno igra za Muto.

Zupančič je med posamezniki presenetil. Navkljub nesrečnemu porazu v predtekmovalni skupini, kjer je imel zaključno žogico za zmago, se je z dobro igro proti Velenjčanu Patriku Vidicu – le ta je na lestvici trenutno 10 mest pred njim - uvrstil med 16 najboljših v državi.

Za Omerzela je bil kadetski turnir le uvertura za naslednji teden, ko bo na Otočcu lovil kolajne na Državnem prvenstvu za mlajše kadete. V svoji skupini je zmagal, se uvrstil med najboljših 16 kadetov, nato pa po tesnem dvoboju klonil z 1:3 proti prvemu nosilcu Pavlinu iz Arrigonija.

Krkaši so nastopili tudi v parih. Omerzel bi z malo več sreče s Timom Morijem lahko osvojil medaljo v parih, prav tako Zupančič v paru z Domnom Sečnikom iz Preserja.

Čeprav Živa ne igra za Krko, so bili v klubu veseli, ko je v konkurenci parov z Nušo Vogrinčič prišla do medalje (3-4 mesto). V polfinalu sta izgubili s Pavlinovo in Finkovo iz Arigonija. V igri posameznic je Živa zmagala v svoji skupini. V boju za medaljo jo je s 4:1 premagala prva nosilka turnirja Katarina Stražar iz Mengša.

Izjava trenerja Slatinška: “Fanta sta dobro igrala. Mitja bo s svojim soigralcem naslednji teden med favoriti za najvišja mesta med pari. Veliko stavim na njegovo dobro igro. Čaka ga teden, kjer bo moral svojo raven forme dvigniti in poskušati po Petru Hribarju ponovno pripeljati medaljo s tega prvenstva v domači klub. Vesel sem tudi za Živo, sicer našo igralko, ki nastopa za Muto.”

Fotografiji: Dolenjci so na Ptuju dobro igrali. Obetavna trojica namiznoteniških igralcev: Mitja Omerzel, Domen Zupančič in Živa Staniša v dobri družbi še dveh Krkašev.