stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Krško

Elita speedwaya spet v Krškem

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
12.09.2015 17:06

Za vse, ki imajo radi speedway, bo danes obvezna pot v Krško. Po letu premora bo v Sloveniji namreč spet dirka svetovnega prvenstva za posameznike.

Za dodaten mik že tako atraktivnega tekmovanja pa je za domače navijače poskrbel še slovenski adut Matej Žagar, ki je dobil zadnjo dirko na Poljskem in je skupno tik pod vrhom.

Žagar, zmagovalec zadnje dirke v Gorzowu, sicer še čuti posledice treh padcev v zadnjih treh tednih, med drugim jo je skupil tudi na dirki, ki jo je pozneje dobil, a zatrjuje, da bo danes zvečer, dirka se bo z uradno predstavitvijo začela ob 19. uri, dal vse od sebe.

"Moja največja želja je nastop pred polnim stadionom svojih navijačev in to seveda v Sloveniji. Sem pripravljen. Tako jaz kot motorji, zato mislim, da ne bi smelo biti nobenih težav," je po treningu v petek dejal Žagar.

Žagarjeva sezona bi skoraj težko bila boljša, pred zadnjo tretjino prvenstva na četrtem mestu skupnega seštevka le točko zaostaja za Gregom Hancockom, aktualnim prvakom iz Kalifornije, do drugega mesta, ki ga zaseda Danec Nicki Pedersen, pa ga ločijo le štiri točke.

Doslej najboljši rezultat v Krškem ima Žagar sicer že iz leta 2005, ko je bil tretji.

Ob Žagarju bodo domači navijači stiskali pesti tudi za ostale domače voznike. Aleksander Čonda bo po treh osvojenih točkah v letu 2013 tudi tokrat nastopil kot voznik s posebnim povabilom, Žiga Kovačič in Denis Štojs pa bosta na svojo priložnost čakala kot uradni rezervi.

Žreb je slovenskemu serijskemu prvaku namenil stezno številko 13, kar pomeni, da bo dvakrat startal iz povsem notranjega položaja, kar bi moralo v Krškem biti dobro. Notranji položaj ima tako tudi v 12. vožnji, ko bodo proti njemu nastopili Avstralec Troy Batchelor, vodilni v SP, Britanec Tai Woffinden ter drugi v prvenstvu Pedersen. S Čondo se bosta borila v 19. vožnji, ko bosta zraven še Poljak Maciej Janowski in Danec Niels Kristian Iversen.