pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Harelbeke

Eritrejski kolesar po odstopu zašel, rešil ga je gledalec

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.03.2016 15:53

Eritrejski kolesar Mekseb Debesay, član južnoafriške ekipe Dimension Data, je v petek debitiral na belgijski klasiki E3 Harelbeke, 24-letnik pa se preizkušnje ne bo posebej rad spominjal. V zadnjih kilometrih se je izgubil, ker ni našel poti do cilja, mu je na pomoč priskočil gledalec, ki ga je nekaj ur po koncu pripeljal v hotel.


 Debesay se je znašel v težavah po odstopu kakšnih 20 kilometrov pred ciljem. Med kolesarjenjem proti ciljni črti je postal zmeden in izgubljen, njegove težave pa je opazil kolesarski navdušenec, ki ga je najprej povabil k sebi domov, ga nahranil in mu ponudil tuš, vmes pa je poklical v hotel v Roeselareju, kjer je bivala njegova ekipa. Debesay se je k Dimension Dati vrnil ob 21. uri, štiri ure po koncu dirke.

"To je izjemna zgodba. To je bila njegova prva dirka v Flandriji. Bil je za glavnino, v skupini, ki se je odločila, da se bo do Harelbekeja peljala po stranskih poteh. Zašel je s poti. Dirka je bila dolga 200 km, on jih je prekolesaril 206. Nato se je opogumil in za pomoč prosil gledalca. Ta mu je predlagal naj z njim kolesari do njegovega doma. Tam se je stuširal, dobil je čista oblačila in hrano. Mi smo bili zelo zaskrbljeni. Obvestili smo policijo, sodnike dirke, prireditelje, nihče ni vedel nič. Nato pa smo prejeli klic," je nevsakdanjo zgodbo razložil športni direktor Dimension Date Pierre Heynderickx.Brez opisa