pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

F&V: Krka in Rudar brez zadetka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.09.2015 10:11

Nogometaši novomeške Krke in velenjskega Rudarja so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Novomeščani in Velenjčani so se pomerili še drugič v treh dneh.

Potem ko je bil v pokalnem tekmovanju v osmini finala v Velenju boljši Rudar, sta se tokrat ekipi razšli brez zadetkov, kar pomeni, da na lestvici ostajata točkovno izenačeni (10) pri vrhu spodnjega dela. So pa Novomeščani s točko prekinili negativen niz na domačih tleh, doslej v sezoni so namreč vse točke zbrali na gostovanjih. V dvobojih z Rudarjem pa so neporaženi na zadnjih petih prvenstvenih tekmah.

Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo in prihajali pred kazenski prostor domačih, pa so ti hitro odgovorili s priložnostmi na drugi strani. Eno lepših je v 14. minuti zapravil Leo Ejup, ki je s prostega strela zatresel vratnico. Že pred tem je isti igralec s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Sedem minut pozneje je moral posredovati domači vratar Miodrag Mitrović, ko je iz prve sprožil Amer Krcić. V dokaj izenačeni predstavi sta si ekipi priigrali še nekaj strelov, a je ostalo pri 0:0.

V 50. minuti je z glavo po podaji s prostega strela poskusil Luka Prašnikar, Mitrović pa je dobro posredoval. Sicer je bila igra v tem delu igre bolj raztrgana in posledično brez resnih priložnosti. V 72. minuti pa je vendarle Josip Fuček poskrbel za novo razburjenje, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, David Kašnik pa je žogo odbil pred golovo črto.

Pet minut pozneje je Klemen Bolha sprožil z roba kazenskega prostora in meril le malce premalo natančno. V 83. minuti je pri Velenjčanih prosti strel dobro izvedel Milan Kocić, toda izvrstno je posredoval Mitrović in tako ohranil mrežo nedotaknjeno za delitev plena.

Krka bo v 11. krogu v sredo gostila Celje, Rudar pa Gorico.

Trener novomeških nogometašev Andrej Kastrevec je pred tekmo povedal, da so se na današnjo tekmo temeljito pripravili.

Andrej Kastrevec pred tekmo z Rudarjem


Krka - Rudar