stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO & VIDEO: Dolenjsko-posavski derbi na Portovalu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2015 14:01

V 15. krogu 1. lige Telekom Slovenije sta se na stadionu Portoval merili ekipi Krke in Krškega. Rezultat je po koncu prvega polčasa je bil 1:0 za Krko. V 17. minuti je po podaji Fučka v kazenski prostor zadel Filip Dangubič.

Tekmo je dobila ekipa Krke, ki je z 2:0 premagala ekipo Krškega.

* Stadion Portoval, gledalcev , sodniki: Skomina (Koper), Patarić (Izola) in Bensa (Kojsko).
* Strelca: 1:0 Dangubić (17.), 2:0 Novinić (90.).
* Krka: Mitrović, Marotti, Bogdan, Ejup, Collins, Mojstrovič, Welbeck, Fuček (od 87. Kramar), Dangubić (od 69. Kostanjšek), Perić, Kastrevec (od 73. Novinić).
* Krško: Zalokar, Jakolić, Perković, Petric, Sikošek, Jurečič (od 86. Drnovšek), Žinko, Urbanč (od 57. Bučar), Volarič, Petranić (od 51. Čeh), Poljanec.
* Rumeni kartoni: Dangubić, Welbeck; Perković, Jurečič.
* Rdeči kartoni: -.

Nogometaši Krke so pred današnjim obračunom s Krškim zadnjič zmagali v 11. krogu, ko so na svojem igrišču z 1:0 premagali Celjane, na drugi strani varovanci Tomaža Petroviča na zmago čakajo vse od 26. julija, ko so na svojem stadionu v drugem krogu premagali Luko Koper. V prejšnjem krogu so Krčani, ki so na gostovanje v Novo mesto prišli v polni zasedbi, brez kaznovanih igralcev, pred svojimi navijači osvojili točko proti velenjskemu Rudarju, krkaši, pri katerih je manjkal Erik Gliha, so v Domžalah izgubili z 0:3.

Na začetku tekme so imeli več od igre gostje, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. Streli Gregorja Sikoška, Luke Žinka in Žige Jurečiča niso predstavljali resne nevarnosti za vratarja Miodraga Mitrovića, zato pa je bil v 17. minuti po lepi podaji Josipa Fučka z desne strani v kazenskem prostoru gostov najbolj spreten Filip Dangubić, ki je premagal nemočnega Marka Zalokarja. Za 20-letnega Hrvata, ki je pred letošnjo sezono prišel iz NK Rijeka, je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi.


Osem minut pozneje so tudi Krčani izvedli lepo akcijo, ki jo je Luka Volarič sicer uspešno zaključil, vendar je bil v prepovedanem položaju. Novomeščani so imeli lepo priložnost, da bi povišali svoje vodstvo v 30. minuti, ko je s približno 25 metrov proti vratom gostov streljal Dejan Majstorović, Zalokar je žogo odbil, Nana Addo Welbeck pa se po odbiti žogi ni najbolje znašel.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši, ki so v prvih petih minutah dvakrat streljali v okvir vrat Krškega, vendar je Zalokar ubranil Žige Kastrevca in nato še Dangubića, ko je žogo odbil v kot. Krčani so v drugem polčasu prvič resneje zapretili šele v 60. minuti, ko je proti vratom domačih streljal David Bučar, ki je tri minute pred tem zamenjal Dejana Urbanč, njegov strel pa je bil lahek plen za Mitrovića. Vratar domačih je šest minut pozneje brez težav ukrotil tudi poskus z glavo Marka Perkovića. Le dve minuti pozneje se je v priložnosti znašel Miran Perić, izkazala pa se je gostujoča obramba, ki je njegov strel odbila v kot.

Tudi v zadnjih petnajstih minutah tekme si ekipi nista priigrali kakšnih resnejših priložnosti za spremembo izida. Štiri minute pred koncem rednega dela igre je po predložku Marka Jakolića z desne strani z glavo streljal Luka Volarič, vendar neposredno v Mitrovića. V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je končni izid po akciji Perića in podaji Welbecka z neposredne bližine postavil Enes Novinić.

Kljub zmagi Krka ostaja na sedmem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Krčani po sobotni zmagi Celjanov v Zavrču ostali popolnoma na dnu prvenstvene lestvice.

Novomeščani bodo v 16. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kopru, Krčani bodo že v petek gostili Gorico.

Nogomet_Krka_Krsko_2015.flv