volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Oschersleben

FOTO: 9. mesto Prosenika v Nemčiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2015 12:59

Pretekli vikend se ja na nemškem dirkališču Oschersleben odvijala 3. dirka za World Endurance Championship. Janez Prosenik (AMD Trebnje) je tudi tokrat vozil s francosko ekipo Team Flembbo na Kawasakiju.

Ekipa katera je imela letos že zares veliko smole je končno prišla na zeleno vejo. Po dirki na Japonskem so v ekipi zamenjali sovoznika in očitno je bil to potreben prelom za končno dobro uvrstitev.

V četrtek in petek so bile na razporedu kvalifikacije, katere ekipa ni končala najbolje, saj so imeli veliko težav in dela z nastavitvami motorja, tako, da smo morali še na kvalifikacijah testirati nastavitve. Ekipa je dirko začela iz 23 štartne pozicije.

Dirka se je začela v soboto ob 12h in trajala do 20h. Prvi je šel na motor francoz Maxime Cudeville, drugi Italijan Emiliano Belluci in kot tretji je šel Prosenik. Prosenik je tudi veliko pripomogle h končni boljši uvrstitvi, saj je vozil po 2 sekunde na grog hitreje kot njegova sovoznika, in se tako spogledoval z najhitrejšimi vozniki na dirki.

Ekipa med dirko ni imela nobenih težav le v prvi uri si je nabrala preveč zaostanka za končno boljšo uvrstitev, menjave so potekale hitro in tako smo na koncu zaključili na 9 mestu v kategoriji EWC in 13 skupno.

Zmagala je Francoska ekipa GMT Yamaha, drugi je bil SERT Suzuki z zaostankom komaj 20 sekund in tretja je bila Avstrijska ekipa YART Yamaha.

Naslednja in zadnja dirka za World Endurance Championship bo potekala na jugu Francije na dirkališču Le Casteile, kjer bo potekala 24 urna dirka, s startom v soboto 19.9.2015 ob 15h in zaključkom v nedeljo 20.9.2015 ob 15h.