volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brežice

FOTO: Bleščeč nastop brežiških kadetinj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2016 14:38

Brežiške kadetinje so na dvodnevnem državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije v Turnišču naravnost blestele. Med prvih šest so se uvrstile kar štiri, ekipno pa so bile tudi razred zase.

Z državnim prvenstvom za najmlajše kategorije se je v Turnišču končalo letošnje državno prvenstvo z zračnim orožjem. Med 472 nastopajočimi iz 73 klubov iz vse Slovenije je nastopilo tudi 43 strelk in strelcev iz Brežic, Leskovca, Novega mesta in Sevnice.

Kadeti
Zadnji dan, v nedeljo, so se od predstavnikov jugovzhodne regije najbolje odrezale brežiške kadetinje, ki so z zračno pištolo v postavi Elena Račečič, Urška Gmajnič in Pia Srpčič premočno zmagale, posamezno pa so se kar štiri uvrstile med prvih šest. Izjemno je presenetila komaj 13-letna Elena Račečič, ki je osebni rekord s 345 popravila kar na 363 in osvojila 2. mesto, medtem ko se je 3. mesta veselila dve leti starejša Teja Erban. Branilka naslova Urška Gmajnič je bila 4., Pia Srpčič 6., Tjaša Erban 10. in Nasiha Žilić 11. Fantje so bili v postavi Anže Gmajnič, Kevin Račečič in Matias Srpčič peti, vsega 8 krogov za 3. mestom. Posamično se je s 6. mestom najviše zavihtel Gmajnič. S puško sta pri fantih nastopila Tim Rus (Brežice) in Anes Kudić (Gorjanci) ter zasedla 15. in 19. mesto, pri dekletih pa je bila Urša Mohorič (Gorjanci) 14.

Pionirji
Pionirji Leskovca so v postavi Timotej Možgan, Aljaž Kerin in Aleš Planinc osvojili 8. mesto, Gorjanci pa so bili enajsti. Posamezno se je s 6. mestom najbolje odrezal Leskovčan Možgan. Pri pionirkah sta najvišje segli Novomeščanka Hana Šobar (13.) in Brežičanka Maruša Rus (16.)


Mlajši pionirji
Ekipno so bili iz njihove regije pri dečkih najuspešnejši Gorjanci (13.) in Marok Sevnica (17.), posamično pa je bil najbližje odličjem s 6. Mestom Leskovčan Benjamin Arh Gramec. Pri deklicah so Brežičanke v postavi Nasiha Žilić, Neža Preskar in Sara Ščuri pristale na 8. mestu, posamezno pa sta bili najvišje uvrščeni Leskovčanki Albina Marinčič (5.) in Klavdija Kerin (17.)

Cicibani
V kategoriji strelcev do 11. leta starosti so Leskovčani v postavi Matic Kerin, Mitja Božič in Sašo Pavlin osvojili 2. mesto, Kerin je bil posamično šesti. Pri deklicah njihova regija ni imela ekipe, posamično sta nastopili Brežičanki Nikita Kramer (21.) in Anja Milošević (23.)