franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Osilnica

FOTO: Čateški kajakaši uspešni na Kolpi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.04.2016 14:10

Z pomladjo se je začela tudi kajakaška sezona in tako so se mladi kajakaši Kajak kanu kluba Čatež udeležili priprav in dveh mednarodnih tekem na reki Kolpi.

Kajakaši so izkoristili lepo vreme in dobre pogoje na progi slaloma na reki Kolpi pri vasi Osilnica, kjer vsako leto ob tem času potekajo mednarodna tekmovanja na divjih vodah, tako v sprintu, spustu, kot tudi v slalomu.

Kajakaši so se v petek 1.4.2016 udeležili tekmovanja v sprintu, ki je potekalo na omenjeni slalom progi. Malo višji vodostaj reke Kolpe je poskrbel za odlične pogoje in atraktivne vožnje. Kajakaši KKK Čatež so izkoristili priložnost in osvojili vrsto odličnih uvrstitev. Najmlajša, komaj 10 let stara cicibanka Naja Pinterič je tekmovala v starejši kategoriji, kjer je osvojila drugo mesto. Maj Oštrbenk je v kategoriji starejših dečkov v disciplini kajak zmagal. V isti kategoriji je Jakob Stojanovič osvojil tretje mesto. Maj Oštrbenk je zmagal tudi v disciplini kanu enosed. Med mladinci je najboljši čas dosegle Vid Oštrbenk in osvojil zlato medaljo.

V soboto 2.4.2016 pa so se pomerili v slalomu, kjer je bilo na štartu več kot 110 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. V konkurenci mladincev je v kategoriji kanu enosed Vid Oštrbenk osvojil bronasto medaljo. Maj Oštrbenk je v kategoriji kanu enosed med starejšimi dečki zmagal in osvojil zlato medaljo. Skupaj z bratom Vidom, pa sta v disciplini kanu dvosed med mladinci osvojil drugo mesto.

Tako se je uspešno začela letošnja sezona kajakašev iz Čateža. V mesecu aprilu in maju sledijo izbirne tekme za sestavo mladinske reprezentance in v maju tudi tekme slovenskega pokala.