stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Čatež, Solkan

FOTO: Čateški kajakaši uspešni v Solkanu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.08.2015 12:02

Brzice Soče v Solkanu so bile prizorišče dveh tekem za državno prvenstvo mlajših kategorij na divjih vodah. Po koncu kajakaškega tabora, ki ga je Kajakaška zveza Slovenije letos organizirala v Solkanu, so se mladi kajakaši in kajakašice pomerili v dveh disciplinah za naslove državnih prvakov.

V petek 21.8.2015 so tekmovali na 450m dolgi progi v šprintu na divjih vodah. Tekmovalo je več kot 120 tekmovalcev iz slovenskih in enega hrvaškega kluba. Kajakaši Kajak kanu kluba Čatež so na tej tekmi osvojili 4 naslove državnih prvakov in eno drugo mesto.

Vid Oštrbenk je osvojil naslov državnega prvaka v kajaku – K1 in kanuju C1 med starejšimi dečki. Skupaj z Majem Oštrbenkom pa še naslov državnega prvaka v kanuju dvosedu – C2.
Naja Pinterič je osvojila srebrno medaljo v kategoriji kanu mlajše deklice. V isti kategoriji je bila Hana Iljaš tretja.

Mlade Čatežanke pa so bile uspešne tudi v ekipnih vožnjah. Hana Iljaš, Naja Pinterič in Lea Volk so osvojile naslov državnih prvakinj v ekipni vožnji 3 x K1 mlajše deklice. S istim časom pa so bile druge tudi med starejšimi deklicami.

Naja Pinterič je zmagala v kategoriji kajak cicibank, kjer pa tekma ni štela za naslov državnih prvakov.

V soboto pa so se na istih valovih tekmovalci pomerili še v slalomu. Na nekaj krajši progi s 16-timi vraticami so mladi kajakaši Kajak kanu kluba Čatež pokazali, da so dobri tudi v slalomu na divjih vodah, čeprav so pogoji, ki jih imajo doma daleč od idealnih.

Kljub temu so bili uspešni in osvojili dva naslova državnih prvakov, dve drugi mesti. Vid Oštrbenk je priveslal do naslova državnega prvaka v kanuju – C1 med starejšimi dečki. V kajaku – K1 je zasedel drugo mesto. Še drugi naslov državnega prvaka pa je osvojil skupaj z Majem Oštrbenkom v kategoriji kanu dvosed – C2. Hana Iljaš je osvojila naslov državne podprvakinje v kategoriji kanu mlajše deklice –C1, kjer je bila Naja Pinterič tretja.

Ekipa deklice – Hana Iljaš, Lea Volk in Naja Pinterič pa so osvojile naslov državnih podprvakinj v ekipni vožnji kajakov – 3 x K1.

''Zelo uspešen vikend in veliko novih izkušenj za naše mlade kajakaše, ki so zopet dokazali, da lahko posegajo po najvišjih mestih,'' je po uspešnih tekmah dejala Marjanca Pečar, trenerka mladih kajakašev.