pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Novo mesto, Bihač

FOTO: Dolenjska druga na 'Igrah Prijateljstva'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.09.2015 08:25

V Bihaču in Cazinu so minuli tedenpotekale 13. mednarodne igre prijateljstva, katerih se je udeležilo okoli tristo športnikov iz Bosne in Hecegovine, Avstrije in Slovenije.

Tekmovanja so potekala v šestih disciplinah za dekleta in fante v starosti do šestnajst let. Dolenjska, ki jo v večini sestavljajo tekmovalci iz novomeški klubov, je tokrat v skupnem seštevku zasedla drugo mesto. Po šestih zaporednih zmagah na "Igrah Prijateljstva" je tokrat dolenjskim športnikom zmanjkala ena točka, tako, da so prvo mesto osvojili tekmovalci Unsko - Sanjskega kantona, tretji pa so bili predstavniki Avstrijske Koroške.

Prvo mesto v svojih disciplinah so zelo prepričljivo osvojili košarkarji in košarkarice Krke, ki so na vseh temah zmagali z visoko razliko, prav tako so bili zelo uspešni rokometaši s skupno ekipo Krke in Trebnjega, brez poraza pa so prvo mesto osvojili tudi šahisti Krke. V posamičnem tekmovanju je pri fantih Vid Dobrovoljc osvojil prvo in Matej Brcar drugo mesto. Pri dekletih je zmagala Hana Bajt, Neža Povh pa je osvojila tretje mesto.

Rokometašice Krke so z zelo mlado ekipo osvojile drugo mesto, prav tako pa so bili drugi v ekipnem tekmovanju igralci in igralke namiznega tenisa, krkašica Živa Staniša pa je zmagala v posamičnem tekmovanju. Ob odsotnosti novomeških odbojkarjev, so na igrah sodelovali odbojkarji Žužemberka in morali priznati premoč samo domačinom.

Brez zmage na igrah so ostale odbojkarice Novega mesta in s porazi z visoko razliko tudi nogometaši Krke, ki tako niso prinesli potrebne točke za skupno zmago dolenjsko-novomeške ekipe.

Dolenjce je na igrah spodbujal tudi ambasador "Iger prijateljstva" Matjaž Smodiš, ki tudi podpira to športno manifestacijo, katere se je letos udeležilo kar devetdeset mladih športnikov iz Novega mesta in okolice.

Naslednje igre bodo prihodnje leto v Celovcu na Koroškem, igram pa se bo pridružila tudi Reka oziroma Primorsko - Goranska županija, ki bo nadomestila letos odsotno ekipo iz Gospiča.