franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Trbovlje

FOTO: Ela Petan dvakratna finalistka, Ana Sever in Nastja Galič do bronastih odličij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.12.2016 14:34

To soboto je v Trbovljah potekal že 44. mednarodni karate turnir Trbovlje OPEN, ki velja za enaga najmočnejših in je uradno tudi najstarejši turnir v tem delu Evrope. Nastopilo je 559 tekmovalcev iz 78-ih klubov, ki so zastopali 14 evropskih držav. Iz Karate kluba Brežice se je zadnjega velikega turnirja v tem letu udeležilo šest tekmovalcev. Osvojili so štiri še kako žlahtna odličja.

Največji uspeh je dosegla trenutno najbolj kompletna brežiška karateistka Ela Petan, ki je med deklicami do 11 let osvojila srebro tako v katah kot v bojih. Po bronastih odličjih pa sta dodatno posegli tudi vedno boljša borka Ana Sever med deklicami nad 40 kg in naša odlična katašica in reprezentantka Slovenije Nastja Galič v kategoriji članic.

Tekmovanje je pričela Ela Petan v kategoriji kate deklice. Nastopila je proti močnim nasprotnicam iz Srbije in Hrvaške in v treh kolih suvereno brez izgubljene točke prišla do finala, kjer je za las z rezultatom 2 : 3 izgubila dvoboj in tako osvojila prvo srebro.

Bila je najvišje uvrščena med slovenskimi katašicami in je potrdila svojo vrednost tudi na mednarodni sceni. Ela se razvija v vrhunsko tekmovalko tako v katah kot v borbah, kjer je nastopila takoj po katah. Po treh izjemnih predstavah v kategoriji deklice – 40 kg je ponovno prišla do finala, kjer pa je za las z rezultatom 0: 1 izgubila proti nasprotnici iz BIH.

Ela si je tako okoli vratu obesila kar dve srebrni odličji, obe z zlatim leskom. Do bronastega odličja je v kategoriji borbe deklice + 40 kg uspelo priti tudi Ani Sever, ki ravno tako iz tekme v tekmo zelo napreduje, a ji do najvišjega mesta manjka še malo več samozaupanja in drznosti.

Najmlajši brežiški kataš, 8-letni perpektivni Luka Cicvarić je nastopil med najboljšimi malčki. Svojo kato je izvedel odlično in pokazal velik napredek v zadnjem letu, a je žal proti nasprotniku iz Hrvaške ta dvoboj izgubil, nasprotnik Čolak Filip pa je omagal pred finalom, tako da Luka ni dobil priložnosti za repasaž.

V zelo močni konkurenci 21-ih katašic kadetinj je nastopila vse bolj suverena Nika Omerzo, ki je tokrat tvegala in že v prvem kolu proti odlični Hrvatici Jani Ledenčan izvajala zelo težko kato Chatanyara Kushanko.

Tveganje se tokrat žal še ni izplačalo, Nika pa je s svojo izvedbo kate dobila izvrstno novo izkušnjo na največjih tekmovanjih, svojo priložnost za boj za medaljo pa bo dobila takoj po novem letu na velikem turnirju Croatia OPEN v Samoboru.


Podobna usoda kot Niko je doletela tudi Ivano Lukič, ki je nastopila v kategoriji borbe kadetinje nad 54 kg. Žreb ji je namenil težko nalogo, saj se je že v prvem kolu morala spopasti z izvrstno reprezentantko Srbije Taro Ščepanović. Ivana se je zelo dobro borila, dobro napadala in na koncu za eno samo točko izgubila dvoboj, Tara pa je v tretjem kolu žal izgubila tudi proti kasnejši zmagovlki Anji Lolič.

Ivana je tokrat zaman čakala priložnost v repasažu, je pa v zadnjem času osvojila toliko odličij, da bo do naslednjega ponovno prišla v najkrajšem možnem času.

Za zaključek je svoje mojstrstvo potrdila najboljša brežiška katašica Nastja Galič, ki je v kategoriji 13-ih vrhunskih članic iz petih držav v štirih kolih osvojila bronasto odličje. Nastja je trikrat zmagala z rezultatom 5 : 0, v polfinalu pa z rezultatom 2 : 3 za las izgubila proti reprezentančni kolegici Maši Simonič, a hkrati dokazala, da je kljub zahtevnemu študiju še vedno v vrhunski športni formi.

Vse štiri kate je izvedla z izjemnim občutkom za obvladovanje svojega telesa, izredno elegantno in močno hkrati. S svojo karizmo in dobro voljo je pravi zgled za svoje mlajše klubske kolegice, ki jim ob vsaki priliki pomaga in pokaže drobne skrivnosti za še boljše izvedbe njihovih kat.

Nastja se bo za zaključek leta udeležila še Balkanskega prvenstva v Sarajevu, kjer bo nastopila v kategoriji mlajših članic.