franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Foto in Video: Krka prizemljila makedonske Sokole

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.10.2016 17:38

Košarkarji Krke so v sezono Lige ABA vstopili z zmago - na domačem parketu so z 81:64 premagal ekipo Karpoš Sokoli iz Makedonije.

V uvodnem nastopu v novi sezoni lige Aba so košarkarji Krke v Novem mestu premagali Karpoš Sokole z 81:64 (28:16, 54:30, 67:50).
Košarkarji novomeške Krke nadaljujejo uspešen uvod v sezono 2016/17. Po tesni zmagi v sredo v Podčetrtku v slovenskem superpokalu proti Heliosu so v uvodnem krogu doma gostili makedonsko ekipo Karpoš Sokoli. V obračunu dveh kakovostno neizenačenih tekmecev so gostitelji hitro postavili stvari na svoje mesto in odločili zmagovalca.

Gostje iz Skopja so vodili le v uvodu pri izidu 2:3, v nadaljevanju pa so na parketu dvorane Leona Štuklja gospodarili Dolenjci in pridno polnili koš tekmecev. Že v peti minuti so gostitelji povedli s 14:8, nato pa dodali še delni izid 5:0. Ob koncu prve četrtine se je prednost stopila na +8.

V drugi so gostitelji še nekoliko bolj pohodili plin in v 13. minuti je bil pri izidu 37:16 zmagovalec praktično znan, do odmora pa je razlika narasla na 24 točk. V drugem delu je ritem igre nekoliko padel, končni razplet pa ni bil nikoli vprašljiv.


V ponedeljek ob 18.45 Krko v Ljubljani čaka slovenski obračun z Unionom Olimpijo, ki je bil sprva predviden, da bo štel za slovensko prvenstvo in ligo Aba, glede na zadnje odločitve vseh vpletenih pa bo štel le za slovensko prvenstvo.

PRED TEKMO:
Dejan Mihevc, trener Krke: »Kljub temu, da so novinci v ligi, imajo Karpoš Sokoli v svojih vrstah kar nekaj kakovostnih in izkušenih igralcev. Še posebej nevarno so v tranziciji in pri metu z razdalje, kjer lahko zadevajo prav vsi igralci. Svojo kakovost in nepopustljivost so prikazali že v finalu makedonskega Superpokala. prot MZT-ju. Pred nami je zelo težka tekma, verjamem pa, da bo naša publika naš šesti igralec in da se bomo na koncu vsi skupaj veselili

Matej Rojc, kapetan Krke
: »Po napornih pripravah in uspešnemu nastopu na Superpokalu nas čaka prva tekma v ABA ligi proti Karpoš Sokolom. Gre za novince v ligi, zato jih ne poznamo najbolje, zato bomo morali biti toliko bolj pazljivi in osredotočeni na tekmo. Pričakujemo težko tekmo. Odpraviti bomo morali napake s preteklih tekem, še posebej nihanja v igri, ki se nam dogajajo. Zaustaviti bomo morali njihove strelce ter pokazati čim več borbenosti, ki nas je krasila na pripravljalnih tekmah.«

Brez opisa