stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO IN VIDEO: Vonj po bencinu na ciklokrosu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2016 10:37

Na Bajnofu v Novem mestu je v organizaciji KK Adria Mobil, JB centra in Fit kluba potekalo državno prvenstvo v ciklokrosu. Na razmočeni progi se je za to disciplino zbralo veliko kolesarjev. Velika atrakcija dirke so bili gledalci, ki so z trobljami in motornimi žagami pričarali enkratno vzdušje. Zmago v elitni kategoriji si je priboril Vladimir Kerkez (KD ŠENČUR).

Na startu dirke se je zbralo razmeroma veliko kolesarjev iz večina slovenskih klubov. KZS vztraja, da se v rezultate državnega prvenstva štejejo le posebna CX kolesa namenjena vožnji ciklokrosa češ, da gorski kolesarji imajo svoje prvenstvo.

Večina kolesarjev med njimi vsi Novomeščani nimajo teh koles, zato se je za naslove borila le peščica. Ne glede na vse, so se kolesarji na težki progi borili kot da gre za svetovno prvenstvo.

Kolesarjem so bili v veliko pomoč navijači, ki so z trobljami in motornimi žagami pričarali enkratno vzdušje in jim pomagali skozi najtežje dele proge. Kolesarji KK Adria Mobil so šele pred kratkim začeli s treningi za novo sezono in se za to dirko niso posebni pripravljali.

Kljub temu so zasedli odlične rezultate. Še najbolje se je odrezal Aljaž Jarc, ki je zmagal v kategoriji nad 15 let. Jaka Špoljar in Tin Hočevar oba Adria sta bila drugi oziroma tretji v kategorijo do 15 let. Med člani je za Adrio še zadnjič nastopil David Per, ki je bil šesti. Mesto za njim se je uvrstil Jon Božič.


Omeniti je potrebno tudi najmlajše – predšolske otroke in šolarje, ki so nastopili na skrajšani 400 m dolgi progi in bili lepa popestritev prireditve.

Vsi udeleženci so bili zadovoljni z ambijentom in organizacijo dirke za katero je organizator vložil veliko truda. Največ zaslug za prireditev ima Jure Zrimšek, ki je v Novem mestu gonilna sila in glavni promotor te atraktivne discipline.



Brez opisa