ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

sofia-zhukova Odkrito.si

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Šport Novo mesto

FOTO: Kar štiri odličja za Bushidovce

Piše: M.J.

Čas objave:
18.12.2017 06:21

Novomeški judoisti so na Pokalu Jesenic v judu osvojili tri zlate in eno srebrno medaljo, Vanessa Gole pa je zmagala na Novoletnem turnirju v Celju.

Potem ko je Bushidovka Vanessa Gole pred tremi tedni v Ljubljani premagala vso konkurenco, je podobno nadaljevala tudi na Novoletnem turnirju v Celju. Na tekmovanju, ki šteje za Slovenski pokal je ponovno pokorila vso konkurenco. Premagala je Mariborčanko Nežo Mišček, nato Ajdo Gašper iz Slovenj Gradca in v finalu še Nelo Gerič iz Lendave. Vanessa se je tako na najlepši možen način poslovila od starostne kategorije mlajših deklic. Naslednje leto bo namreč nastopala v višji starostni kategoriji.

Na Jesenicah je medtem v soboto potekal tradicionalni judo turnir za najmlajše. Na tekmovanju za starostne kategorije U6, U8 in U10 so nastopili judoisti iz Avstrije, Italije in Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 mladih judoistov iz novomeškega Bushida.Prvo zlato medaljo je osvojil Nejc Mohar. Premagal je vse tri nasprotnike.

 Zelo dobro in učinkovito sta se borila tudi Mija Pavlin in Mark Cvelbar. Oba sta nasprotnike premagovala tako, da sta najprej uspešno izvedla met in nato nasprotnike premagovala v parterju, s končnimi prijemi.

Srebrno medaljo je osvojil še Dušan Krbanjević, ki je v finalu moral priznati premoč judoistu iz domačega kluba. Mihael Pejašinović pa je osvojil 5. mesto.