stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Brežice

FOTO: Karate klub Brežice ponovno med najboljšimi klubi v Sloveniji

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
29.12.2018 06:42

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2018. Karate klub Brežice se je uvrstil na skupno 13.mesto med vsemi klubi v Sloveniji, kar ga uvršča med najuspešnejše klube v državi.

Mladi upi brežiškega in slovenskega karateja.jpg
Mladi upi brežiškega in slovenskega karateja
Foto: Karate klub Brežice

V Karate klubu Brežice vadba karateja danes poteka v 10 različnih skupinah. Telovadnico napolni do 70 članov. Trenerji in tekmovalci aktivno delujejo tako v športni Karate zvezi Slovenije kot tudi v okinavski stilski organizaciji IMGKA. V klubu se lahko pohvalijo z 10-člansko kadrovsko in organizacijsko zasedbo, ki tvori steber kluba. V 41-letni tradiciji ima klub zagotovljeno tudi uspešno prihodnost. Na prehojeno 4-desetletja dolgo pot so upravičeno ponosni, saj so gojili karate kot borilno veščino v najbolj plemenitem in miroljubnem duhu. Z varnim in vestnim delom kluba ter poudarkom na vzgoji vadečih v smislu redoljubnosti, poštenosti, spoštljivosti in nenasilja so pridobili tudi zaupanje staršev, ki so jim vsa ta leta zaupali svoje otroke v vzgojo in vadbo.

Steber strokovnega dela v Karate klubu Brežice.jpg
Steber strokovnega dela v Karate klubu Brežice
Foto: Karate klub Brežice

V klubu imajo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadijo tradicionalni Goju-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinave) in to na način, ki se na Okinavi (Japonska) trenira še danes. So prvi klub v Sloveniji, ki je začel z vadbo okinavskega Goju-Ryu stila in njihovi tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Goju-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Usposabljanje trenerjev na seminarju v tujini.jpg
Usposabljanje trenerjev na seminarju v tujini
Foto: Karate klub Brežice

So uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Goju-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinavi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 4. 6. 2010 od Ministrstva za šolstvo in šport za nedoločen čas pridobil »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.

Klubski trenerji in vaditelji svoje znanje pridobivajo v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak strokovni kader vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja.
Trenerji in vadeči se udeležujejo tudi izobraževanj s področja Goju-Ryu karateja na Okinavi (Japonska), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojo) I.M.G.K.A. (International Meibukan Goju- Ryu Karate Do Association), klub pa organizira tudi treninge in seminarje, na katere povabi naše učitelje iz Okinave in tako lahko vsi pridobijo delček originalnega znanja iz prve roke naših učiteljev. Naslednje takšno izobraževanje bo potekalo marca 2019 kamor potuje pet trenerjev kluba.

Del tekmovalcev karate kluba Brežice s trenerjema.jpg
Del tekmovalcev karate kluba Brežice s trenerjema
Foto: Karate klub Brežice

Med člani Karate kluba Brežice se skozi leta vadbe oblikujejo tekmovalci, ki vzporedno vadijo karate kot šport. V letu 2018 so se naši tekmovalci udeležili skupno 30 tekmovanj v Sloveniji in tujini. Sodelovali so na turnirjih, državnih prvenstvih, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih v okviru kluba in slovenske reprezentance. Skupaj so osvojili 90 kolajn, od tega 28 zlatih, 17 srebrnih in 45 bronastih. Na državnih pokalih in prvenstvih so osvojili skupaj 29 kolajn. V svojih vrstah imajo tudi člane otroške, kadetske, mladinske in članske karate reprezentance.

Najuspešnejši letošnji tekmovalki kluba Nastja Galič in Ela Petan.jpg
Najuspešnejši letošnji tekmovalki kluba Nastja Galič in Ela Petan
Foto: Karate klub Brežice

Vsi uspehi kluba so seveda dokaz dobrega dela vodstva kluba s predano ekipo trenerjev in seveda dobrega sodelovanja s starši. Naši tekmovalci se redno uvrščajo med dobitnike kolajn na državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih, smo pa tudi stalni člani slovenske reprezentance v vseh kategorijah (otroška, kadetska, mladinska, članska). Klub se redno uvršča v sam vrh skupnega seštevka klubov po točkovanju krovne organizacije – Karate zveze Slovenije. Težko je navesti vse pomembne rezultate tekmovalcev pa vendar tisti, ki res izstopajo po pomembnosti so naslednji:

- 9.mesto na članskem evropskem prvenstvu: Nastja Galič

- 5.mesto na članskem balkanskem prvenstvu: Nastja Galič

- 3.mesto na svetovnem pokalu za ml.kadetinje: Ela Petan

- 9.mesto na svetovnem pokalu: Ela Petan

- 9.mesto na otroškem balkanskem prvenstvu: Ela Petan

- letošnji državni prvaki: Nastja Galič, Nika Omerzo, Ema Sever, Ela Petan, Metka Galič

- letošnji zmagovalci pokalne tekme: Ela Petan, Ana Sever

- skupna zmagovalka vseh letošnji pokalnih tekem v katah: Ela Petan

- 3.mesto v skupni razvrstitvi vseh letošnjih pokalnih tekem v borbah: Ana sever