pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Brežice/Kranj

FOTO: Karate klub Brežice z novimi medaljami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.09.2015 19:43

V Kranju je potekal 16.tradicionalni mednarodni karate turnir Kranj Open 2015. Nastopilo je kar 332 tekmovalcev iz 41 klubov in 6 držav. Karate klub Brežice je zastopalo 12 tekmovalcev, tako v katah, kot v borbah pod vodstvom trenerja Darka Cicvarića in Petre Planinc. Brežiški karateisti so osvojili 8 medalj, med njimi kar 3 zlate.

Med najmlajšimi je v katah nastopala Sara Marija Lavrič. Kljub odlični izvedbi kate, je morala premoč priznati svoji nasprotnici iz Velenja in tako zavzela 2. mesto. Maja Lakner je v svoji kategoriji deklice od 8 do 10 let nastopala edina in osvojila zlato medaljo. Sledil je nastop odlične katašice Ele Petan med deklicami od 10 do 12 let. Zaradi manjše napake pri izvedbi kate je Ela žal izgubila že prvo kolo. Možnosti za repasaž ni imela, saj je njena nasprotnica v kasnejšem krogu tudi izgubila.

Izjemno sta se odrezali tudi naši katašici Nika Omerzo in Nastja Galič. Nika je med mlajšimi kadetinjami prvo kolo zanesljivo zmagala 5:0, drugo kolo pa je za las izgubila. Repasaž je nato zmagala ter se uvrstila na 3. mesto. Nastja je nastopala v kategoriji članice, kjer je kljub močni konkurenci osvojila najžlahtnejše odličje. Prvo kolo je Nastja zmagala avstrijsko reprezentantko in se tako uvrstila v finale, kjer je nato posegla po zlati medalji.

Sledili so nastopi borcev. Prvi je nastopil David Matija Lavrič v kategoriji dečki od 10 do 12 let, pod 35 kg. David je v treh borbah pokazal pravo borbenost ter se v finalu povzpel do srebrne medalje. Ana Sever pa je v bojih deklic od 10 do 12 let, nad 40 kg osvojila bronasto medaljo. V kategoriji dečkov od 12 do 14 let, pod 45 kg sta nastopala Dejan Debelak in Sebastjan Lašič. Sebastjan je prvo kolo izgubil zaradi preveč dobljenih kazenskih točk zaradi premočnih kontaktov. Dejanu je v prvi borbi popustila koncentracija, zato je moral premoč priznati znancu iz otroške slovenske reprezentance. Svojo pripravljenost in zbranost je nato dokazal v repasažu, kjer si je zagotovil 3. mesto s predčasno zmago s kar 10:0.


Nina Zupančič pri kadetinjah pod 54 kg ni dosegla vidnejšega rezultata, se je pa zato izkazala v borbah ekipno, kjer je tekmovala za Karate klub Shotokan Kranj. Osvojile so zlato medaljo. V borbah mladink nad 59 kg je nastopala Kaja Omerzo. V prvi borbi je zaradi uspešne srbske reprezentantke podlegla pritisku in morala priznati poraz. V repasažnem boju pa tokrat sreča ni bila na njeni strani, zato je pristala na 5. mestu. Simon Hribar je v bojih mladincev nad 76 kg, kljub porazu, pokazal izjemno borbenost in velik napredek v športnih borbah.