humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Šport Novo mesto

FOTO: Košarkarice Krke do naslova podprvakinj

Piše: ŽKK KRKA

Čas objave:
09.03.2020 09:08

V Športni dvorani Domžale, je bil v nedeljo sklepni del Mini pokala košarkarice do 13 let. Letošnja sezona je bila sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip. Novomeške košarkarice so se v finale uvrstile brez izgubljenega srečanja.

košarkarice-krke, žkk-krka, novo-mesto
Košarkarice Krke do naslova podprvakinj
Foto: ŽKK Krka

V finalu so se Novomeščanke pomerile proti ekipi Janine iz Rogaške Slatine. Obračun za naslov prvakinj Mini pokala se je začel izredno zanimivo, obe ekipi sta prikazali veliko lepih potez. Po prvi četrtini so si košarkarice iz Rogaške Slatine priigrale manjšo prednost štirih točk, druga četrtina pa je bila točkovno povsem izenačena, kar je obetalo izredno zanimiv drugi del srečanja. Tretja četrtina se žal ni odvila po željah novomeških košarkaric, v preveliki želji po uspehu, so izgubile preveč žog in dopustile preveč lahkih košev. Ekipa Janine si je priigrala zajetno prednost, ki jo Krkašice kljub izredni želji in borbenosti niso uspele izničiti. Novomeščanke so tako doživele prvi poraz v letošnjem tekmovanju Mini pokala in si s tem zagotovile odlično drugo mesto oziroma naslov podprvakinj!

košarkarice-krke, žkk-krka, novo-mesto
Košarkarice Krke do naslova podprvakinj
Foto: ŽKK Krka

V najboljšo peterko Mini pokala deklet je bila izbrana Krkašica Tara Jazbec. Ira Trontelj pa je prejela nagrado za najbolj borbeno igralko!

košarkarice-krke, žkk-krka, novo-mesto
Košarkarice Krke do naslova podprvakinj
Foto: ŽKK Krka

Finale:
KRKA : JANINA 37:67 (11:15, 13:13, 5:29, 8:10)

Postava in strelke Krke: Trontelj 9, Šiško, Novak 5, Čengia, Černe 7, Jazbec 8, Zaletelj, Matkovič 2, Dobrovoljc 2, Macedoni, Novina 4, Delić Verstovšek.

košarkarice-krke, žkk-krka, novo-mesto
Košarkarice Krke do naslova podprvakinj
Foto: ŽKK Krka

Izjava po tekmi:
Uroš Jazbec, trener Krke:
''Čestitam puncam za korektno tekmo. Prvi polčas smo odigrali odlično, nato pa v drugem žal malo padli. Ta finale je za nas nagrada za dobro sezono, v kateri smo presegli cilje. Pred začetkom si niti v sanjah nismo predstavljali, da bomo zaigrali v finalu. A so dekleta odlično trenirala, se borila in povsem zasluženo zaigrala v finalu. Janini čestitam za odlično igro in zasluženo zmago.''