gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto

Foto: Krka - Maribor Branik 31:31

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.09.2015 20:22

Rokometaši novomeške Krke in mariborskega Branika so se v 3. krogu 1. NLB Leasing lige razšli z neodločenim izidom 31:31 (14:21).

V športni dvorani Marof so rokometaši Krke v 3. krogu državnega prvenstva, v katerem so gostili ekipo Maribor Branika, pripravili pravo rokometno poslastico. Po porazu proti Dobovi so tokrat iztržili veliko točko, saj se je tekma končala z neodločenim izidom. Po koncu 60. minut je bi rezultat 31:31 ( 14:21).

Poraz krkašev v Dobovi ni uspaval, misli so v tem tednu na treningih usmerili v ekipo Maribora, ki ima v svojih vrstah veliko bolj izkušene igralce od Novomeščanov. Krkaši so tekmo sicer začeli nekoliko slabše, preglavice jim je v prvem polčasu povzročala igra v obrambi, kar so s pridom izkoristili gostje in ob polčasu že vodili za sedem zadetkov. Čeprav je že kazalo, da bodo Mariborčani končno prišli do prve zmage v sezoni, pa so krkaši v nadaljevanju srečanja zbrali dovolj motivacije in želje. S povsem drugim pristopom in borbenostjo v obrambi so varovanci trenerja Mirka Skoka v 56. minuti vodstvo Maribora izničili in se na krilih Jana Jurečiča v 56. minuti približali na gol zaostanka (29:30), v prelomnih trenutkih dvoboja in dramatični končnici pa je krkašem točko prinesel povratnik v ekipo Jernej Papež in izenačil na 31:31.

Četa Borisa Deniča tudi iz Novega mesta odhaja brez zmage kar je dokaz, da so Štajerci še vedno v rezultatski krizi. Pri Novomeščanih sta bila strelsko najbolj učinkovita Jurečič s 15 zadetki, Papež jih je prispeval pet, za Maribor pa je Vojislav Brajović dosegel osem.

Jan Jurečič, MRK KRKA: "V prvem polčasu smo naredili preveč napak v obrambi, bili smo preveč statični, kar se je videlo po tem, da so nam Mariborčni dali 21 golov. V drugem polčasu smo popravili igro v obrambi, veliko sta prispevala še golmana in zdi se mi, da je delitev točk pravična. Danas nam je do preobrata pripomogla tudi publika, za kar se jim zahvaljujem«.

Boris Denič, RK Maribor: »Prvi polčas smo odigrali korektno in po navodilih. Vse to kar se nam v zadnjem obdobju dogaja, se pravi ta dva poraza, mislim, da je preveč straha v ekipi in da se enostavno boji zmagati. To se je videlo na tej tekmi, Krka je to izkoriščala iz minute v minuto, mi pa nismo imeli pravega odgovora. Na koncu se je končalo z delitvijo točk in lahko ekipi Krke samo čestitam za upornost iz za borbo, ki so jo prikazali v drugem polčasu«.


Krkaši bodo naslednjem krogu gostovali v Celju, Štajerci pa bodo gostili Sevnico.


Dvorana Marof, gledalcev 250, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žitnik (Trebnje)
Mrk Krka: Brajer (4 obrambe), Jeraj (8 obramb), Rašo, Jurečič 15 (6), Lavrič, Didović 3, Okleščen 1, Pršina, Irman 1, Jakše 3, Kovačič 1, Furdi, Papež 5 (1), Orlič, Adamčič 2, Klobčar.
Maribor Branik: Mijušković, Čudič, Kastelic, Cingesar 4 (1), Žmavc, Kaleb 7 (1), Jamnik 2, Poklar 4, Hrastnik, Fidel 4, Špende, Verdinek, Brajović 9, Štumpfl, Mišković 1.