Karlo, Oljačič, Ljubljana, Svet24.si

Pogrešan je 44-letni Karlo Oljačič

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz Evropske unije

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

Medtem ko še vedno večina Britancev podpira monarhijo, se vse več ljudi, zlasti mladih, nagiba k rep Odkrito.si

Toliko denarja morajo Britanci dati za kraljevo ...

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka v gosteh tesno izgubila

Piše: MRK Krka

Čas objave:
02.02.2020 07:28

Rokometaši Krke so z desetimi osvojenimi točkami (5 zmag in 11 porazov) prezimili na 8. mestu prvenstvene lestvice. Po skoraj dvomesečnem premoru zavoljo evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji so včeraj, v Ormožu odigrali prvo tekmo v spomladanskem delu sezone in se iz gostovanja vrnili praznih rok. V dvorani Hardek v Ormožu so ljubitelji rokometa lahko uživali v dobri predstavi obeh ekip, na koncu pa so v dramatični končnici slavili domačini, rezultat je bil 29:28 (13:11).

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

Polovica prvega polčasa je minila v izenačenem dvoboju, Novomeščani so si prvo prednost priigrali v 18. minuti po zadetku Jerneja Avsca, pet minut kasneje pa je Jan Bevec poskrbel, da se je Krka od domačinov odlepila za dva zadetka (8:10). Po vodstvu Krkašev je trener vinarjev Saša Prapotnik vzel minuto odmora, ki so jo Ormožani dobro vnovčili in z delni izidom 4:0 povedli, Krkaši pa do polčasa niso uspeli zajeziti naleta domačinov, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:11). 

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

V drugem polčasu so Krkaši z borbeno in prepričljivejšo igro uspeli zaostanek nadoknaditi in v 35. minuti srečanje pri rezultatu16:16 znova postavili tekmo v izhodiščni položaj.Srečanje se je nato odvijalo v izenačenem duhu vse do dramatične končnice, kjer pa so si Novomeščani privoščili nekaj ključnih tehničnih napak, ki so jih na koncu stale vsaj točke. Zmage so se z nekaj športne sreče tako veselili Ormožani.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič, ki je vknjižil devet zadetkov, pri Krki pa je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Jernej Avsec.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
Roman Zarabec, trener MRK KRKA (v sredini)
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Čestitam Ormožu za zmago. Kljub temu, da smo se dobro borili, smo v sami končnici naredili nekaj napak, kar nas je stalo zmage. Morda bi za kaj več potrebovali tudi nekaj športne sreče in kakšno obrambo vratarjev več. Kljub temu moram pohvalit fante za borbeno igro, mi je pa žal, da za to borbenost nismo bili nagrajeni«.
Jernej Avsec, MRK KRKA: » Sem razočaran, saj smo se proti neposrednemu tekmecu dobro pripravili, a nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub temu, da je tekma potekala v stilu gol za gol, smo tik pred koncem tekme naredili nekaj nepotrebnih napak, kar nas je stalo zmage«.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

16. krog liga NLB, RK Jeruzalem Ormož- MRK KRKA 29:28 (13:11)
Statistika: RK Jeruzalem Ormož: Balent, Nunčič, Bogadi 4, Šoštarič 2, Čudič 9 (8), Žuran 7, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek 2, Krabonja, Ozmec, Mesarič 3 (1), Lukman, Ciglar. Trener: Saša Prapotnik
MRK KRKA: Brajer, Urbič, Avsec 7 (2), Pršina, Bevec 2, Hvastija, Irman 5, Jakše 4, Klemenčič, Plut, Rašo 1, Batagelj, Kukman 5 (2), Windischer, Matko, Kete 4.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 9 (9), Krka 7 (6).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 8 minut.
Rdeči karton: /.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

Novomeščani v soboto, 8. februarja gostijo ekipo RK Slovenj Gradec, tekma bo ob 19. uri v športni dvorani Marof.