stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka v gosteh tesno izgubila

Piše: MRK Krka

Čas objave:
02.02.2020 07:28

Rokometaši Krke so z desetimi osvojenimi točkami (5 zmag in 11 porazov) prezimili na 8. mestu prvenstvene lestvice. Po skoraj dvomesečnem premoru zavoljo evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji so včeraj, v Ormožu odigrali prvo tekmo v spomladanskem delu sezone in se iz gostovanja vrnili praznih rok. V dvorani Hardek v Ormožu so ljubitelji rokometa lahko uživali v dobri predstavi obeh ekip, na koncu pa so v dramatični končnici slavili domačini, rezultat je bil 29:28 (13:11).

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

Polovica prvega polčasa je minila v izenačenem dvoboju, Novomeščani so si prvo prednost priigrali v 18. minuti po zadetku Jerneja Avsca, pet minut kasneje pa je Jan Bevec poskrbel, da se je Krka od domačinov odlepila za dva zadetka (8:10). Po vodstvu Krkašev je trener vinarjev Saša Prapotnik vzel minuto odmora, ki so jo Ormožani dobro vnovčili in z delni izidom 4:0 povedli, Krkaši pa do polčasa niso uspeli zajeziti naleta domačinov, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:11). 

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

V drugem polčasu so Krkaši z borbeno in prepričljivejšo igro uspeli zaostanek nadoknaditi in v 35. minuti srečanje pri rezultatu16:16 znova postavili tekmo v izhodiščni položaj.Srečanje se je nato odvijalo v izenačenem duhu vse do dramatične končnice, kjer pa so si Novomeščani privoščili nekaj ključnih tehničnih napak, ki so jih na koncu stale vsaj točke. Zmage so se z nekaj športne sreče tako veselili Ormožani.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič, ki je vknjižil devet zadetkov, pri Krki pa je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Jernej Avsec.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
Roman Zarabec, trener MRK KRKA (v sredini)
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Čestitam Ormožu za zmago. Kljub temu, da smo se dobro borili, smo v sami končnici naredili nekaj napak, kar nas je stalo zmage. Morda bi za kaj več potrebovali tudi nekaj športne sreče in kakšno obrambo vratarjev več. Kljub temu moram pohvalit fante za borbeno igro, mi je pa žal, da za to borbenost nismo bili nagrajeni«.
Jernej Avsec, MRK KRKA: » Sem razočaran, saj smo se proti neposrednemu tekmecu dobro pripravili, a nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub temu, da je tekma potekala v stilu gol za gol, smo tik pred koncem tekme naredili nekaj nepotrebnih napak, kar nas je stalo zmage«.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

16. krog liga NLB, RK Jeruzalem Ormož- MRK KRKA 29:28 (13:11)
Statistika: RK Jeruzalem Ormož: Balent, Nunčič, Bogadi 4, Šoštarič 2, Čudič 9 (8), Žuran 7, G. Hebar, M. Hebar 2, Šulek, Kocbek 2, Krabonja, Ozmec, Mesarič 3 (1), Lukman, Ciglar. Trener: Saša Prapotnik
MRK KRKA: Brajer, Urbič, Avsec 7 (2), Pršina, Bevec 2, Hvastija, Irman 5, Jakše 4, Klemenčič, Plut, Rašo 1, Batagelj, Kukman 5 (2), Windischer, Matko, Kete 4.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 9 (9), Krka 7 (6).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 8 minut.
Rdeči karton: /.

mrk-krka---rk-jeruzalem-ormož, krka---ormož
MRK Krka - RK Jeruzalem Ormož
Foto: MRK Krka

Novomeščani v soboto, 8. februarja gostijo ekipo RK Slovenj Gradec, tekma bo ob 19. uri v športni dvorani Marof.