nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši brez poraza na vrhu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.04.2013 10:43

Starejši dečki B MRK KRKA so tik pred zaključnim turnirjem, ki bo konec meseca v Trebnjem, še vedno neporaženi in z uspešnimi predstavami potrjujejo status neporažene ekipe v polfinalni skupini B, kjer poleg MRK KRKA iz Novega mesta tekmujejo še ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RK Ormož, RD Šmartno, RK Krško in RK GORENJE iz Velenja.

Starejši dečki B MRK KRKA  so pred številnimi gledalci v domači dvorani Marof v Novem mestu gostili ekipo RK CELJE Pivovarna Laško in vknjižili že deveto zaporedno zmago v polfinalni skupini B. Rezultat srečanja 9. kroga v omenjeni skupini je bil 24:19 (11:7).

Čeprav so v uvodnih minutah Krkaši delovali nezbrano, so po delnem izidu gostov 3:1 le našli pravo uigranost in hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke, ter si do polčasa priigrali 4 zadetke prednosti.

Tudi v drugem delu srečanja naši fantje niso popuščali, prednost iz prvega polčasa so uspeli zadržali kljub temu, da je kapetan Matko v 37. minuti dobil rdeči karton ( 3x2 min.), poleg tega pa se je malo pred tem poškodoval še Plut ( zvin zapestja) .

Tako so domačini ostali brez dveh ključnih igralcev, ki so jih mlajši soigralci do konca tekme dobro nadomestili. Fizično močnejši Celjani rešitve za kakršenkoli preobrat tako niso našli, zmaga je tako zasluženo ostalo doma.

Pri Krki sta se strelsko najbolj izkazala Mark Batagelj z šestimi in Jaka Plut s petimi zadetki. Tudi na včerajšnjem srečanju je svojo odlično formo pokazal vratar Žan Kovačič.


Krkaše do finalnega turnirja, ki bo zadnji vikend v aprilu potekal v Trebnjem, čaka še tekma proti RK Ormož.

Za Krko so igrali: Matko 2, Batagelj 6, Malenšek 3, Kovačič, Šmuc 3, Plut 5, Bačar, Kukman 4, Windischer, Udovč, Pavlin, Franko 1, Srebrnjak.

Z  zmago so naši fantje tako še enkrat več potrdili, da so v skupini B najmočnejši, v letošnji sezoni pa jih krasi predvsem odlična igra v obrambi, ter kolektivna igra v napadu.

Naj spomnimo, da se je omenjena ekipa, ki jo vodi trener Samo Jug, na zaključni trurnir četverice zanesljivo uvrstila že dva kroga pred koncem polfinalnega tekmovanja.