pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Brez opisa

FOTO: Krkaši le še z minimalnimi možnostmi za napredovanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.03.2016 07:44

Rokometaši Krke so včeraj v 24. krogu 1. NLB lige na predzadnjem gostovanju pri ekipi RD Urbanscape Loka zapravili možnost za neposredno uvrstitev med šest najboljših ekip v ligi. V dvorani Poden so bili z rezultatom 27:23 boljši Ločani.

Tekma je minila v obojestransko bojeviti predstavi, v izenačenem dvoboju pa so si varovanci domačega trenerja Bojana Čotarja tik pred odhodom na veliki odmor priigrali tri gole prednosti (13:10). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili za korak hitrejši od Dolenjcev in si v 43. minuti priigrali zalogo štirih golov (20:16), lepo prednost pa zadržali vse do konca tekme. Novomeščani so resda hoteli tekmo postaviti na glavo, a so naredili preveč tehničnih napak in zgrešili nekaj čistih strelov na gol, ter s tem potopili vse upe, da bi točke odnesli na Dolenjsko.

Domačini so zaigrali dovolj modro in preudarno ter odbili vse njihove napade. Ko so si pet minut pred koncem priigrali vodstvo petih golov (24:15), je bilo vsem v dvorani Poden jasno, da bo zmaga ostala v Škofji Loki.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Tim Bogdanić-Jenko z osmimi goli, Matija Vrbinc in Mario Cingesar sta jih dosegla po šest. Toliko zadetkov je pri Krki dosegel tudi Jernej Papež.

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Sevnici, škofjeloška pa v Trebnjem. Obe tekmi bosta v soboto, 23. aprila.

Izjave po tekmi :

Trener Loke, Bojan Čotar: " Danesje bila naša obramba boljša od napada, kar je sicer nelogično, saj smo zelo kombinatorna ekipa. Celo tekmo smo odigrali v nekem krču in napake, ki smo jih naredili v napadu, smo popravili v napadu. Definitivno pa nam je ta tekma pomenila veliko, saj smo zkot današnjo zmago bližje uvrstitvi v ligo za prvaka. Čestital pa bi Krki za korekto odigrano tekmo".


Mirko Skoko, trener Krke:" Na tak način kot smo odigrali današnjo tekmo, si končnice niti ne zaslužimo. Zmagati se enostavno ne da, če na eni tekmi narediš toliko tehničnih napak, kot jh je bilo danes. Poleg tega pa smo zgrešili še veliko število čistih strelov. Treba je fante motivirati, jih poskušati dvigniti za naslednji dve tekmi, saj imamo še nekaj teoretičnih možnosti za uvrstitev v končnico. V kolikor nam to ne uspe, se bomo še naprej trudili za napredek ekipe za naslednjo sezono".

Urbanscape Loka: A. Vrbinc, Panjtar, M. Vrbinc 6, Rakovec, Šibanc, Gartner, Bogdanič-Jenko 8 (5), Kavčič 5, Štremfelj, Dolenec, Cingesar 6, Bradeško 2, Rant, Bergant, Rebič, Kete.
MRK Krka: Baznik, L. Rašo 1, Jurečič 1 (1), Lavrič, Didovič 4, Okleščen 2, Pršina, Irman 2,