pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Ljubljana

FOTO: Krkaši preko Slovana na trenutno 4. mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 08:10

Rokometaši Slovana in Krke so na Kodeljevem odprli uvod v 8. krog 1. NLB Leasnig lige.

Novomeščani so bili v srečanju v vlogi favorita, iz Ljubljane pa so se pričakovano vrnili s polnim izkupičkom točk. Tekma se je končala z rezultatom 23:32 ( 7:16). Za varovance trenerja Mirka Skoka je to že tretja zaporedna zmaga, skupno pa že peta, po zmagi pa so se krkaši z enajstimi točkami zavihteli na 4. mesto prvenstvene lestvice.

Krkaši so tekmo začeli bolje in z borbeno igro v obrambi v prvem polčasu prejeti le sedem zadetkov. Ljubljančani, ki že dalj časa stagnirajo v rezultatskem krču, Novomeščanom niso uspeli parirati. Do polčasa so zaostajali že za devet zadetkov. Tudi v nadaljevanju srečanja so krkaši nadaljevali z uspešno igro v napadu, trener Skoko pa je večji del drugega polčasa minutažo namenil igralcem, ki sicer na članskih tekmah ne dobijo toliko priložnosti. Krkaši so do konca igralnega časa uspeli prednost iz prvega dela zadržati in ob koncu slavili z devetimi goli prednosti.

Pri gostiteljih sta bila s po petimi goli najuspešnejša Marušič in Grojzek, pri Krkaših pa se je z devetimi zadetki znova izkazal Jernej Papež.

Novomeščani bodo v naslednjem krogu gostili Ormožane, Slovan pa odhaja v goste k ekipi Sevnice. Obe tekmi bosta v soboto, 31. novembra.

Izjave po tekmi :


Boštjan Ficko, trener Slovana: "Kar se današnje tekme tiče je očitno, da smo padli v neko krizo. Tekma je bila na zelo nizki ravni, naredili smo veliko začetniških napak. Igrali bomo tudi naprej tekmo po tekmo in skušali ekipo in samozavest posameznikov dvigniti na višji nivo. Le na ta način bomo končno lahko začeli verjeti vase in bili konkurenčni ostalim ekipam v ligi".

Mirko Skoko, trener Krke: " Mislim, da smo dokazali, da smo v tem trenutku veliko močnejša ekipa od Slovana, ki je zelo mlada, a perspektivna ekipa. Točki sta naši in mislim, da smo suvereno dobili to tekmo. Z nekaterimi segmenti igre zagotovo nisem zadovoljen, skrbi me predvsem realizacija in kontinuiteta, vendar sem prepričan, da je to le trenutna motivacija fantov in verjamem, da bomo te težave do naslednje tekme odpravili".

RD Slovan: Nunčič, Prevolnik 1, Kikanovič, Marinček 2, Avsec, Marušič 5, Selakovič, Marojevič 3, Stojnič 1, Škorc, Erak 2, Grojzdek 5, Matajič, Charrier, Demšar, Corel 4.

MRK Krka: Baznik ( 7 obramb), Jeraj ( 7 obramb), Rašo 1, Jurečič 7, Lavrič 5, Didovič, Okleščen 2, Bevec, Pršina, Irman, Jakše 1, Kovačič 2, Furdi, Papež 9, Orlič 2, Klobčar 3.