IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Šport Brez opisa

FOTO: Krkaši za Anjo zbrali preko tri tisoč evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.04.2016 07:20

Rokometaši Krke so se v 26. krogu SRL s porazom proti RK Gorenje Velenje z rezultatom 26:31 (11:18) poslovili od domačega občinstva. Na dobrodelni tekmi pa so krkaši za Anjo zbrali preko tri tisoč evrov.

Sicer pa so številni gledalci v dvorani Marof lahko spremljali odlično rokometno predstavo obeh ekip. Krka je imela priložnost, da si z zmago proti Gorenju zagotovi mesta, ki vodijo v ligo za prvaka. Toda od nje je bila danes precej oddaljena proti favoriziranemu Gorenju. Tako je usoda krkašev - ali bodo nadaljevali ali končali sezono - še v zraku, saj jo lahko na šestem mestu prehiti Urbanscape Loka, ki pozneje gosti zadnjeuvrščeno Sevnico.
Velenjčani, ki so si že pred časom zagotovili ligo za prvaka, so temelje zmage začeli postavljati že zgodaj, ko so med deveto in 14. minuti naredili delni izid 5:0 in pobegnili na 9:4, do konca polčasa pa je prednost narasla na sedem zadetkov. V drugem polčasu gosti Novomeščanom niso pustili blizu, večkrat vodili tudi za osem zadetkov, tako da so tekmo, na kateri je Krka vodila le pri 1:0, brez večjih težav pripeljali do zanje srečnega konca.

Pri Krki je bil s petimi zadetki najboljši Gal Adamčič, pri Velenjčanih pa Mario Šoštarič s sedmimi.

Izjave po tekmi:
Trener Krke, Mirko Skoko : " Mislim, da smo na trenutno postavo Gorenju dobro parirali, verjamem, da bi bilo lahko še boljše, če ne bi naredili toliko tehničnih napak. Mislim, da nas Velenjčani niso nadigrali v nobenem segmentu igre. Imajo vrhunsko ekipo, moram pa reči, da smo tudi mi na momente prikazali dobro igro kljub temu, da smo igrali brez dveh ključnih igralcev- Papeža in Didoviča. Sicer sem danes pričakoval, da bodo fantje boljše odigrali v obrambi in da bomo imeli več težav z napadom, a je bilo obratno. Škoda za končnico, to nedvomno boli, ampak bomo našli motivacijo za naprej. Ob koncu bi se rad zahvalil vsem obiskovalcem, ki so nas prišli podpret, v tem segmentu smo naredili letos korak naprej. Hvala navijaški skupini Jazbeci in vsem navijačem. Vesel sem, da je akcija za Anjo uspela in lahko trdim, da so fantje zagotovo na tekmi svoje moči usmerili tudi k njeni ozdravitvi in vsi upamo in verjamemo, da ji bo uspelo, saj je pravi borec".


Trener Marko Šibila, trener Gorenja: " Lahko rečem, da je bila lepa tekma, dinamična, igral se je lep rokomet. Je pa res, da smo mi tekmo vzeli že od samega začetka zelo resno, si hitro naredili razliko, ter jo držali skozi celotno tekmo. Krki se nismo pustili približati in kljub temu, da smo naredili veliko menjav, smo tekmo varno pripeljali h koncu. Tekma je bila za Krko in Gorenje zelo pomembna in v tem smislu smo pazili eni in drugi, saj vemo, da bi Krka v primeru zmage prišla v končnico, za nas pa šteje vsaka točka v boju za prvaka ".

MRK Krka: Baznik, L. Rašo 4, Jurečič 2, Lavrič 2, Okleščen 4, Pršina, Irman 3, Nunčič, Jakše, Udovč, Jančar, Kovačič 3, D. Rašo, Orlič 2, Adamčič 5, Klobčar 1.

RK Gorenje: Cehte 3, Medved 2, S. Burić 2, Ovniček, B. Burić, Tajnik, Szyba 3, Skube 5, Golčar 2, Šoštarič 7 (1), Kleč 4, Mazej, Zaponšek, Ratajec 2, Nosan 1.
Sedemmetrovke: Krka 1 (0), Gorenje 2 (1).
Izključitve: Krka 6, Gorenje 6 minut.