stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: Lindič je prijetno presenečenje te sezone

Piše: MOK Krka, Simon Vesel

Čas objave:
31.01.2020 08:32

Odbojkarji Krke so se še drugo leto zapored odlično izkazali v prvem delu prvenstva in se zasluženo uvrstili v ligo za prvaka oz. takoimenovano modro skupino. Prvi del, kjer sicer nista nastopali najboljši slovenski moštvi zadnjih let, ACH Volley in Calcit Volley, so Krkaši sklenili na odličnem tretjem mestu, takoj za Mariborčani in Kanalci. Za uspeh novomeških odbojkarjev gre vnovič veliko zaslug pripisati trenerju Tomislavu Mišinu.

MOK_Krka_Tomislav_Mišin_2.JPG
Tomislav Mišin, trener Moškega odbojkarskega kluba Krka
Foto: MOK Krka

Tomislav Mišin, trener Moškega odbojkarskega kluba Krka, je strnil misli ob koncu prvega dela prvenstva in napovedal pričakovanja pred nastopi v modri skupini

To je za 48-letnega hrvaškega strokovnjaka druga sezona na klopi novomeške Krke, ki bo tako še drugič zapored z ekipo, ki je bila še pred dvemi leti na robu izpada iz prve lige, naskakoval najvišja mesta v prvenstvu. Mišin pred nadaljevanjem ne skriva osebnega zadovoljstva. 

"Seveda mi ta uspeh veliko pomeni. Po koncu lanske sezone smo izgubili Turka in Konciljo, zato je bil pričetek te sezone precej turbulenten. Precej smo pomladili ekipo in pred začetkom sezone bi težko obljubljali takšne rezultate, kot smo jih sedaj dosegli. Mislim, da gre tu predvsem za velik uspeh vseh v klubu in seveda igralcev, da smo se dokaj zanesljivo uspeli prebiti v modro skupino, obenem pa uspeli izpostaviti nekaj novih igralcev."

Medtem, ko je jedro ekipe ostalo bolj ali manj enako, pa sta v velike čevlje stopila dva mlada, a še kako perspektivna igralca, komaj 17-letni Toni Travnik in predvsem 21-letni Luka Lindič. 

MOK_KRKA_Luka_Lindi─Ź.JPG
Luka Lindič
Foto: MOK Krka

"Lindič je prijetno presenečenje te sezone. Dobro je izkoristil ponujeno priložnost in se pokazal tudi kot izvrstna dolgoročna rešitev za klub. Tu je še mladi Toni, ki je po mojem mnenju sigurno prihodnost slovenske odbojke. Kljub njegovim rosnim 17 letom menim, da bo že prihodnje leto pripravljen za osrednjo vlogo v prvi šesterici." 

MOK_Krka_Toni_Travnik.JPG
Toni Travnik
Foto: MOK Krka

Mišin je z rezultatom, z osmimi zmagami na štirinajstih tekmah in nekaj tesnimi porazi, zadovoljen, a vidi precej še precej prostora za napredek.
"Z rezultatom sem zadovoljen, z igro seveda nikoli nisem. A vendar je napredek v primerjavi z lansko sezono viden, kar me še posebej veseli. Izpostavil bi kapetana Kosmino, ki letos igra res odlično. Govoril sem s kolegi, ki se z odbojko v Sloveniji ukvarjajo že dlje časa in vsi se strinjajo, da takšne sezone še ni odigral. Postal je pravi vodja ekipe. Z njim na čelu je napredovala celotna ekipa, dvignila se je kvaliteta treningov in, kot pravim, moram biti zadovoljen. Seveda, bile so tekme, kjer nam ni šlo po načrtih, a takšnih je bilo manj kot v pretekli sezoni. To je še en pokazatelj, da smo na pravi poti in v letošnji sezoni zagotovo še nismo rekli zadnje."
 

MOK_KRKA.JPG
Moški odbojkarski klub Krka
Foto: MOK Krka

Nekdanji organizator igre pred nadaljevanjem sezone pričakuje težke tekme, ki pa bodo le nekaj pozitivnega, tako nagrada kot tudi dodatna možnost za napredovanje.
"Želim si, da napravimo še en korak naprej, da se uvrstimo med najboljše štiri. Z uvrstitvijo v modro skupino smo dosegli zastavljen cilj. A ne bi bili pravi športniki, če ne bi želeli doseči še več. To sem tudi dejal svojim varovancem in skupaj se bomo borili naprej. Čakajo nas zelo dobre tekme in mislim, da bo ekipa od tega le profitirala. Pridružila se bosta tudi ACH in Calcit in to nam je še dodatna motivacija. Z velikim veseljem pričakujemo pričetek lige za prvaka."

V športno dvorano Marof bodo prihajala le še najboljša moštva. Tako igralci kot trener si želijo bučne podpore s tribun v boju za najvišja mesta.
"Upam, da bo obiskanost tekem zrasla, saj se letos igra res kvalitetna odbojka, rekel bi, da je liga celo bolj kakovostna, kot je bila preteklo sezono. Bilo je nekaj res dobrih tekem. Kar me kot trenerja še posebej veseli in mislim, da je zelo dobro za slovensko odbojko je to, da se je baza igralcev v Sloveniji močno razširila. Ni ekipe, proti kateri si lahko stoodstotno prepričan v zmago. Želim si, predvsem zaradi igralcev, ki si to res zaslužijo, da nas na tekmah obišče in podpre še večje število obiskovalcev."

MOK_Krka_Tomislav_Mišin_4.JPG
Moški odbojkarski klub Krka
Foto: MOK Krka

Sportklub 1. državna odbojkarska liga za moške
Rezultati prvega dela prvenstva sezone 2019/20:
1. Merkur Maribor (37 točk)
2. Salonit Anhovo (30)
3. Krka (26)
4. Panvita Pomgrad (24)
5. Hiša na kolesih Triglav Kranj (23)
6. Hoče (12)
7. Črnuče (10)
8. Šoštanj Topolšica (6)

V modri skupini - ligi za prvaka bodo nastopale ekipe:
ACH Volley, Calcit Volley, Merkur Maribor, Salonit Anhovo, Krka, Panvita Pomgrad 

V zeleni skupini - ligi za obstanek bodo nastopale ekipe:
Hiša na kolesih Triglav Kranj, Hoče, Črnuče, Šoštanj Topolšica

Domače tekme odbojkarjev Krke:
Krka - Calcit Volley (sreda, 5. 2. ob 20:00)
Krka - ACH Volley (petek, 14. 2. ob 20:00 )
Krka - Panvita Pomgrad (sreda, 26. 2. ob 20:00)
Krka - Merkur Maribor (sobota, 7. 3. ob 19:00)
Krka - Salonit Anhovo (sobota, 14. 3. ob 20:00)