stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport Brežice

FOTO: Lukićeva in Lašič do treh odličij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2016 17:44

Prvi vikend v maju so se karateisti KK Brežice udeležili Pokala Rogaške Slatine, kjer se je pomerilo 96 karateistov iz 12-ih slovenskih klubov.

Ker so istočasno potekale tudi priprave otroške reprezentance, se je tekme udeležila okrnjena ekipa, ki sta jo predstavljala le dva karateista iz Brežic, in sicer Ivana Lukić in Sebastjan Lašič. Kljub temu, da gre za dva tekmovalca, ki sta šele na začetku tekmovalne kariere, sta oba stala na zmagovalnih stopničkah. Tekmovalca je vodila trenerka Metka Galič.

Ivana Lukić je najprej osvojila bronasto odličje v kadetski konkurenci katašic, kjer jo je premagala le aktualna državna prvakinja Nia Ganzitti. Ivana je v polfinalu izvajala kato Seienchin, Nia pa Gankaku. "V borbah pa je Ivana pokazala vso nadarjenost in po treh močnih borbah, kjer je izgubila le v finalu, prejela srebrno odličje. 13-letna Ivana je s svojim nastopom navdušila, saj je to šele ena prvih njenih tekem. S karatejem se je sicer pričela ukvarjati že pri šestih letih v Krškem in nastopala le v katah, pri osmih pa je prestopila v KK Brežice, kjer je celih pet let vadila le kot rekreativka. Pred dvema mesecema pa se je pričela udeleževati tekmovanj in stopnjevala svoje treninge, tako da doslej še ni prišla s tekme brez medalje. Poleg tega, da je Ivana izredno delavna na treningih, je odlična v šoli in rada poprime za kakršnokoli delo tudi doma," so zapisali v klubu.


Podobno kot Ivana je tudi Sebastjan Lašič pričel s treningom karateja že pri petih letih na Senovem, kjer pa je podobno kot Ivana tekmoval le v katah. "Pred dvema letoma je prestopil v Karate klub Brežice in pričel intenzivneje trenirati tudi borbe ter se občasno udeleževati tudi kakšne tekme, kar pa mu je v zadnjem času podobno kot Ivani prineslo že veliko uspeha," pišejo v klubu in dodajajo, da je po zmagi na zadnji tekmi šolske lige tokrat v Rogaški Slatini osvojil bronasto kolajno. "Obema veljajo posebne čestitke, ker sta tudi ob kasnejši tekmovalni naravnanosti treninga zelo uspešna in dokazujeta, da lahko poznejša specializacija v tekmovalni šport prinese še več motivacije in posledično daljšo tekmovalno kariero," še zaključujejo v Karate klubu Brežice.