franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Mirna

FOTO: Mirnčani želijo v prvo ligo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2016 10:34

Zaključenih je 17 krogov jesensko-spomladanske lige Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Mirnski nogometaši U13 in U15 si želijo preboj v prvo ligo.

Za mirnskimi nogometaši je bil kar uspešen konec tedna: selekcija U9 je na turnirju na Viru pri Domžalah zmagala obe tekmi, doma je selekcija U11 premagala NK Dlan Logatec 7:1, ekipa U13 Mirna Kastim pa je po razburljivi končnici izgubila z NK Olimpija Ljubljana 1:2. Selekcija U15 je v soboto v Ljubljani proti NK Ilirija 1911 Extra-Lux B izgubila 1:2.

Spomladanski del so mirnski nogometaši začeli z marčevskimi pripravami v Portorožu, ko so med drugim odigrali tudi tri prijateljske tekme. 26 mladih nogometašev iz najstarejših kategorij NK Mirna in šest spremljevalcev je štiri dni čas in energijo usmerjalo v kondicijske priprave na spomladanski del, v katerem so do danes odigrali šest tekem.

V kategoriji U15, ki jo trenirata Matjaž Mrak in Jure Poljanec, so Mirnčani trenutno s 25 točkami na šestem mestu v drugi ligi MNZ Ljubljana, medtem ko so mlajši dečki U13, ki jih trenira Marko Pate, s 34 točkami in tekmo manj trenutno na 3. mestu v drugi ligi MNZ Ljubljana. V klubu si želijo, da bi obe selekciji po končani sezoni napredovali v prvo ligo.

Poseben poudarek v klubu dajejo najmlajšim, tako ima Mirna svojo ekipo tudi v selekcijah U11 (trener Boštjan Kolenc), U9 (trener Simon Čulk) ter U7 in U6, ki delujeta kot interesni dejavnosti v okviru Osnove šole Mirna, trener pa je Matjaž Ožek. V mlajših selekcijah je poudarek na druženju, osvajanju osnovnih nogometnih veščin in spodbujanju veselja do igre. Ekipe se tako udeležujejo turnirjev, kjer pa rezultati niso v ospredju, pomembna pa sta kolektiven duh in poštena igra.

"Naši igralci imajo izjemne pogoje za trening in igranje. Poleg osrednjega nogometnega igrišča imamo še dve pomožni in igrišče z umetno travo. Kar se te infrastrukture tiče, smo lahko zelo zadovoljni in hvaležni občini za posluh in pomoč pri uresničevanju naših želja. Tudi pri pripravi dokumentacije in prijave na razpis Olimpijskega komiteja Slovenije za ureditev tribun in slačilnic smo dobro sodelovali. Prijavo smo oddali pred dobrima dvema mesecema in zdaj upamo, da se bomo prihodnje leto, ko bo klub obeležil 50 let aktivnega delovanja, lahko skupaj veselili nove tribune," je povedal predsednik NK Mirna Dražen Šmuc.

Ne samo najmlajše, nogomet povezuje tudi nekdanje aktivne igralce, ki se po novem dvakrat tedensko dobijo na rekreativnem igranju. Veterani tako združujejo prijetno s koristnim - na eni strani skrbijo za svoje dobro počutje, na drugi strani pa dajejo pozitiven zgled mlajšim, s katerimi se včasih pomerijo tudi na tekmi.
Do konca sezone je za nogometaše v selekcijah U13 in U15 še pet tekem, prve že prihajaoči konec tedna.