volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Brežice/Ljubljana

FOTO: Mladi brežiški strelci v vrhu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.12.2015 11:54

Prvi ligaški zmagi Klemna Juvana in Urške Gmajnič, Tim Rus in ekipa brežiških mladincev ostajajo v vodstvu Mladi brežiški strelci po polovici tekmovanja za pokal Slovenije še vedno v vrhu, v članski ligi odlična predstava Sevničanov.

Za slovenskimi strelci je s sobotnim in nedeljskim 3. turnirjem ligaškega tekmovanja za Pokal Slovenije opravljene pol poti do marčnega zaključka tekmovanja. V disciplini zračna pištola zelo visoko v tem tekmovanju segajo tudi posamezniki in ekipe iz jugovzhodne Slovenije, zlasti iz Posavja.

1.A državna članska liga
Na sobotnem turnirju v Ljubljani so zablesteli Sevničani. Za doslej nepremagljivimi Ormožani so v postavi Klemen Juvan, Blaž Kunšek in Matej Kolman zaostali za vsega en krog in se v skupni uvrstitvi prebili na 4. mesto. V finalu najboljših osmih posameznikov se je Juvan veselil velike zmage. Brežičani Silvo Kostrevc, David Rožman in Tadej Sečen tokrat niso povsem izpolnili svojih ciljev in so v skupni ekipni uvrstitvi s 6. zdrsnili na 7. mesto.

1.B državna članska liga
Za presenečenje dneva so z osvojitvijo 2. mesta poskrbeli novinci v prvoligaški druščini in Novega mesta. Gorjanci so nastopili v postavi Denis Barbo, Mirko Bele in Srečko Hudoklin. Po treh turnirjih zasedajo 4. Mesto.

Mladinska liga
Brežiški mladinci tudi po 3. krogu tekmovanja ostajajo v ekipnem vodstvu. Tokrat so s 1078 krogi dosegli najvišji rezultat v zgodovini kluba v disciplini 3 x 40 strelov. Ekipo so sestavljali David Rožman, Gregor Kuhar in Gregor Levak. Pri mladinkah se je svoje prve srebrne kolajne razveselila Klara Smolič iz novomeških Gorjancev.

Kadetska liga
Letošnja državna kadetska prvakinja, Brežičanka Urška Gmajnič je v Ljubljani dočakala tudi svojo prvo ligaško zmago. Ekipno mladim Brežičanom ni uspelo ponoviti zmage s prejšnjega turnirja in so pristali na 3. mestu, ki ga z majhnim zaostankom za vodilnimi Škofjeločani zasedajo tudi v Skupni uvrstitvi. Nastopili so v postavi Urška Gmajnič, Anže Gmajnič in Teja Erban.

V disciplini zračna puška Brežičane več kot odlično zastopa Tim Rus. Kljub tokratnemu 4. mestu je ubranil vodstvo v skupni uvrstitvi. Njegova sestra Maruša Rus je bila med pionirkami deseta, skupno pa je osma.