pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto

FOTO: MOK KRKA - HOČE 2:3

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.10.2016 08:57

Odbojkarji kluba Hoče so v tekmi 5. kroga 1. DOL za moške v športni dvorani Marof z 2:3 (25:23, 27:29, 25:22, 14:25, 10:15) Krki prizadejali prvi poraz v letošnji sezoni.

Odbojkarji iz Hoč so novomeščanom zadali prvi poraz v letošnji sezoni. Krkaši niso našli odgovora na izjemno igro Crnjanskega (25) in Radovića (23), odločilen je bil četrti niz, po katerem se Krkašem ni uspelo več pobrati.

Uvodni niz je bil precej izenačen. Tako domači kot gostujoči odbojkarji so pričeli nekoliko zadržano. Do prve resnejše prednosti so prišli Krkaši, ki so pred končnico povedli z 19:16. Gostje se niso dali. S serijo uspešnih začetnih udarcev Planinšiča so se vrnili v igro in celo povedli z 19:21. V zaključku niza je tehtnico na stran domačih z uspešnim blokom in točko z začetnega udarca prevesil Grega Erpič. Niz se je s 25:23 v korist Krke končal po napaki gostov.

Drugi niz so bolje odprli domači odbojkarji. Gostujoči trener Aleš Andlovič je pri vodstvu Krke s 4:1 že posegel po prvem polminutnem odmoru in uspešno predramil svoje igralce. Ti so korak s Krko nato uspešno držali do drugega tehničnega odmora. Nato je Krkaše z nekaj dobrimi servisi in uspešnima napadoma v vodstvo popeljal Valentin Turk. Gostje so predvsem po zaslugi razigranega Radovića ujeli priključek in izenačili na 21. točki. Krkaši so zapravili dve žogi za osvojitev niza, kar so izkoristili gostje. V vodstvo jih z asom popeljal Radović, Krkaši so nato uspeli ubraniti prvo niz žogo gostov, nato pa so se zapletli v mrežo in Hoče so poravnale na 1:1 v nizih.

V tretji niz so bolje krenili domači igralci in trener gostov je že do rezultata 6:2 za Krko porabil oba polminutna odmora. Gostje so v nadaljevanju uspeli izničiti Krkino prednost petih točk. Na servisu se je zopet izkazal Planinšič, v napadu pa sta se razigrala Radović in Crnjanski. V razburljivi končnici so odločilno izmenjavo dobili Krkaši, Kosmina pa je za vodstvo s 23:20 pristavil še as. Z uspešnim napadom za 25:22je niz odločil Drobnič.

V četrtem nizu so pobudo prevzeli gostje. Na račun napak novomeških odbojkarjev so še pred drugim tehničnim odmorom pobegnili na pet točk prednosti, v nadaljevanju pa je prednost le še rasla. Trener Krke Jože Časar je v igro poslal kar tri nove igralce, toda željenega učinka ni bilo. Gostje so zanesljivo s kar 14:25 izsilili peti niz.

Osvojen niz je Hočam dal krila. Skrajšani niz so odprli s štirimi zaporednimi točkami. Tudi nadaljevanje je bilo po meri gostov, po asu Crnjanskega so menjavo igralnega polja opravili s petimi točkami prednosti. Krki sta nekaj upanja dala Stosić z asom in Erpič z blokom, toda vajeti je v svoje roke zopet vzel Crnjanski in s tremi zaporednimi točkami zapečatil usodo novomeščanov.