profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport Novo mesto

FOTO: Do brona na državnem prvenstvu

Piše: Športno društvo SU Novo mesto

Čas objave:
13.01.2020 09:40

Na Muti je bilo prejšnji konec tedna Državno ekipno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. Skozi kvalifikacije v Mariboru se je kadetska ekipa Športnega društva SU najprej uvrstila med 8 najboljših ekip in si tako zagotovila nastop na finalu na Muti.

Andraž Zupančič, Mark Gazvoda in Maj Murn so pod vodstvom trenerja Uroša Slatinška pričakovali naporen vikend, saj je urnik tekmovanj zelo zahteven. 

V soboto so odigrali tri ekipne tekme, kjer so odigrali kar 22 posamičnih dvobojev. Že prvo tekmo proti NTK Mengeš I so mladi namiznotenisači pripravili presenečenje in s 5:2 premagali tretje nosilce. Naslednjo tekmo so po izenačenem dvoboju in delnem rezultatu 3:3, morali priznati premoč kasnejšemu državnemu prvaku NTK Savinja z 3:5. Zadnjo tekmo dneva so suvereno dobili z rezultatom 5:2 proti NTD Kajuh Slovan in se tako uvrstili v nedeljski superfinale.
V nedeljo so prvo tekmo odigrali z NTK Muta, kjer so pokazali veliko željo po zmagi, vendar se jim je zalomilo pri rezultatu 2:3, ko so dve tekmi izgubili z rezultatom 2:3 in tako izgubili dvoboj z 2:5. Tekma za medaljo proti NTK Logatec je bila psihološko in fizično zelo naporna, vendar so fantje zdržali pritisk in z rezultatom 5:3 osvojili bronasto medaljo na Državnem prvenstvu. Prvo mesto je osvojila NTK Savinja in drugo NTK Muta.

namiznotenisači-do-bronaste-medalje-na-državnem-prvenstvu, športno-društvo-su
Namiznotenisači do bronaste medalje na državnem prvenstvu
Foto: Arhiv ŠDSU

Športno društvo SU se je v finale uvrstil tudi z mladinsko ekipo, ki bo svoje priložnosti iskala prihodnji vikend v Izoli.

Prva ekipa ŠDSU pa bo svojo debitantsko tekmo v 1. Slovenski namiznoteniški ligi odigrala v soboto, 25.1.2020 ob 13.00 uri v ŠC Livada, kjer v goste prihaja NTK Savinja.

Ob vrnitvi je Uroš Slatinšek povedal: »Čestitke vsem fantom, ki so se borili kot levi na vsaki tekmi in si zasluženo priborili bronasto medaljo. Medalja je posledica odličnega večletnega dela igralcev, organizacijskega in strokovnega tima ŠDSU. Vesel sem, da so bili za to delo, vztrajnost in željo tako igralci kot ŠDSU nagrajeni z medaljo. Osvojiti medaljo na državnem prvenstvu z igralci, ki so prvič pri meni prijeli lopar in svojo športno kariero gradili skozi moj proces treningov, mi je kot trenerju, še posebej v ponos.«