volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Šport Brežice

FOTO: Nastja Galič med prvih 10 v Evropi

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
14.05.2018 05:05

V Novem Sadu je minuli vikend potekalo 53. evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju. V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši karateisti stare celine. V Srbiji je nastopilo 532 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 evropskih držav, med njimi bo tudi enajst reprezentantov Karate kluba Brežice.

IMG_7583.jpg

Mesto v reprezentanci si je s svojimi mednarodnimi rezultati zagotovila tudi njihova najboljša katašica Nastja Galič v kategoriji kate članice, kjer se je pomerilo 34 najboljših posameznic iz svojih držav za laskavi naslov evropske prvakinje.

IMG_7580.jpg

Karate klub Brežice je tako vnovič sodeloval na najvišjem nivoju svetovnega karateja.

IMG_7508.jpg

Nastja Galič je imela kvalifikacije v četrtek dopoldne. Žreb ji je namenil izjemno čast, saj se je že v prvem kolu lahko pomerila s trenutno najboljšo tekmovalko na svetu, prvouvrščeno s svetovne lestvice Španko Sandro Sanchez Jaime, ki je trenutno pojem zase med svetovnimi katašicami. Nastja je proti deset let starejši veliki vzornici ponosno in pogumno nastopila s kato Paiku. Čeprav je nasprotnica vse svoje tekmice premagala s 5 : 0, jim je pa hkrati s tem pomagala do repasaža za bronasto kolajno. V repasažnih dvobojih je Nastja nastopila proti Avstrijski šampionki in dobitnici bronastega odličja z minulega svetovnega prvenstva U21 Kristin Wieninger, ki pa ji je bila letos na velikih turnirjih že dovolj konkurenčna. Obe sta nastopili s kato Annan, vendar so sodniki z rezultatom 1 : 4 dodelili zmago Avstrijki, Nastja pa se je morala zadovoljiti s končnim osvojenim devetim mestom.

IMG_7513.jpg

Po tekmovanju je bila Nastja najprej nekoliko razočarana nad izgubljeno možnostjo za boj za kolajne, kmalu pa je ugotovila, da si je ponovno pridobila dragocene izkušnje in nova prijateljstva, saj sta se tudi s Sandro bolje spoznali in kar nekaj časa trenirali skupaj. Nastja je še zelo mlada, zato ima še dosti možnosti, da tudi po prihodu v članske vrste na največjih svetovnih tekmovanjih pride do medalje.

IMG_7620.jpg