nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Novo mesto/Maribor

FOTO: Novomeščanom slovo od pokalnega tekmovanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2015 05:43

Rokometaši novomeške Krke so se včeraj poslovili od tekmovanja za pokal Slovenije, saj so v štajerski prestolnici zapravili vstopnico za vstop v četrt finale.

Z rezultatom 31: 25 (16:16) so bili boljši Mariborčani, zmaga pa vijoličastim omogoča napredovanje v omenjenem tekmovanju.

Po odigranih prvih nekaj minutah tekme je bilo pričakovati, da bodo o zmagovalcu odločale zadnje minute srečanja, saj je bila tekma v prvem polčasu izenačena. Izkušenejša ekipa Branika si do glavnega odmora ni uspela ustvariti prednosti, ekipi sta se v garderobo odpravili pri rezultatu 16:16.

Ekipa vijoličastih, pod taktirko nekdanjega krkinega stratega Slavka Ivezića, se je v nadaljevanju srečanja le odlepila od Krkašev, ki so popustili v obrambi, v napadu pa naredili nekaj začetniški napak, kar jih je na koncu stalo tudi vstopnice v 1/4 finalno predstavo pokala Slovenije. Štajerci so ujeli zmagovalni ritem in tekmo srečno pripeljali h koncu s šestimi zadetki naskoka pred Novomeščani.

RK Maribor: Cingesar 4, Žmavc 1,Kaleb 6, Špelić, Jamnik 4, Poklar 3, Čudič, Mijuškovič, Hrastnik 7, Fidel, Verdinek 2, Brajovič 2, Čagalj, Štumpfl, Miškovič 2, Kastelic. Trener. Slavko Ivezić

MRK KRKA: Baznik, Rašo 4, Jurečič 5, Lavrič 1, Didovič, Pršina, Irman, Jeraj, Jakše, Udovč, Kovačič, Furdi, Papež 7(4), Orlič 1, Klobčar 2. Trener. Mirko Skoko

Krkaši bodo v tem tednu nadaljevali z ligaškim tekmovanjem, saj jih v 14. krogu 1.SRL čaka še ena zahtevna preizkušnja. V soboto namreč gostujejo v Izoli.