stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Maribor

Foto: Novomeške gimnastičarke blestele

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2016 13:35

Štirje predstavniki Gimnastičnega društva Novo mesto so se pretekli konec tedna udeležili mednarodnega tekmovanja v športni gimnastiki za ženske in moške, 49. Šalamunov memorial. Na tekmovanju so bili tudi predstavniki Avstrije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Kosova in Slovenije.

V ženski konkurenci so nastopile Maja Zaman v kategoriji mladink ter Lana Oberč in Neža Erpič v kategoriji deklic starih 12 let ali mlajše. Luka Bojanc je bil edini predstavnik GD Novo mesto v moški konkurenci in je nastopil v kategoriji članov, kjer je tekmovanje štelo tudi kot državno prvenstvo v absolutni kategoriji.

Maja Zaman, ki zaradi poškodbe hrbta nastopa le na parterju, je bila z odlično izvedeno vajo najboljša slovenka med mladinkami. Na parterju je osvojila izvrstno 5. mesto. Lana Oberč in Neža Erpič sta se v številčni mednarodni konkurenci uvrstili na 10. in 11. mesto v mnogoboju. Najboljšo uvrstitev je Lana dosegla na gredi, Neža pa na preskoku. Vsa dekleta so prikazala lepe vaje, ki so v kombinaciji z dobro izvedbo dober pokazatelj pred prihajajočim državnim prvenstvom v športni gimnastiki, ki ga bomo v decembru lahko spremljali v živo v domačem Novem mestu.