franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Novo mesto, Trebnje

FOTO: Obeta se dolenjski rokometni el clasico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2015 09:35

Ljubitelji rokometa bodo jutri znova prišli na svoj račun, saj bo ob 18.uri v novomeškem Marofu derbi 5. kroga 1. NLB Leasing lige med večnima rivaloma - Krko in Trimom.

Tovrstni derbiji imajo vedno poseben naboj, tako na parketu, kot ob njem. Da se v novomeški dvorani Marof obeta pravi dolenjski el clasico, se strinjajo v obeh klubih.

V studiu Radia Krka smo gostili kapetana MRK Krka Davida Didoviča in najmlajšega igralca Krke Jana bevca. Povedala sta, da se tekme veselijo in so prepričani, da dobro vzdušje v ekipi in uspešne priprave napovedujejo dobro tekmo in pošten boj.
Trener članske ekipe RK Trimo Trebnje Roman Šavrič je medtem povedal, da je tudi v njihovi ekipi vzdušje pred tekmo dobro, da pa vlogo favoritov prepuščajo novomeški ekipi, saj da je okrepljena in dobro pripravljena, Trebanjce pravtako pestijo številne poškodbe.
Kljub temu oboji izpostavljajo, da je na tovrstnih srečanjih možno vse, zato bo jutrišnja tekma napeta do zadnje sekunde.


Jure Jeraj, vratar MRK KRKA
: "V soboto nas čaka lokalni derbi. Rokometaši Trima so po zadnji tekmi v naletu. Proti Krki imajo vedno dodaten motiv in vsako podcenjevanje nas lahko stane. Lokalni drbiji nimajo favoritov. Po kvaliteti ekipi ne izstopata, zato bo rezultat odvisen od borbenosti in želje po zmagi. Na tekmi bo veliko trebanjskih navijačev, zato bo podpora iz tribun več kot dobrodošla!"

Urh Brana, vratar RK Trimo
: "Odhajamo na vroč teren v Novo mesto in mislim, da bo Krka v tem derbiju v veliki vlogi favorita. Kljub zmagi nad Ribnico naša igra še ni popolna, napake, ki se pojavljajo moramo odpraviti. Pozna se, da je ekipa Krke že dlje časa skupaj in so bolj uigrani, prav tako pa nam manjka poškodovani igralec (Murčehajič, op.p), tako da še vedno nismo v popolni sestavi. Na Krko se bomo pripravili po naših najboljših močeh, želim si polne dvorane v Novem mestu, saj te publika dvigne in je res lepo igrati pred polno dvorano. Želimo si odigrati dobro tekmo, o kateri bi se lahko še dolgo govorilo."

Pogovor z Davidom in Janom iz MRK Krka in Romanom Šavričem iz RK Trimo Trebnje