stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: Preko tisoč udeležencev maratona v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2016 19:14

Sončno vreme je na tradicionalni kolesarski maraton Po dolini reke Krke na Glavni trg v Novem mestu privabilo preko tisoč udeležencev.

Otvoritev dolenjske rekreativne sezone je potekala v dobrem vzdušju na tradicionalni progi. Udeleženci so lahko izbirali med malim in velikim maratonom. Zmagovalci so postali vsi, ki so opravili s progo.

Organizator maratona Kolesarski klub Adria Mobil je poskrbel za hrano in pijačo med vožnjo in na cilju v Novem mestu. Vsak udeleženec je prejel spominsko medaljo in simbolično nagrado ter sodeloval v nagradnem žrebanju. Vodja maratona Sandi Papež je po prireditvi dejal: »S potekom maratona sem zadovoljen. Nekaj preglavic so mi delali kolesarji, ki se ne držijo pravil in se na pot odpravijo nekoliko pred uradnim startom, zato za njih ne moremo primerno poskrbeti. Sicer je bilo vse OK. Veseli me, da ni bilo niti enega padca in niti ene poškodbe«.

Letošnji maraton je bil tudi humanitaren. Blaž Jarc je zbral nekaj dresov kolesarskih zvezdnikov in jih prodal na licitaciji, da pomaga sovaščanki Zali. Dražba je uspela saj se je nabralo nekaj prepotrebnega denarja. Blaž Jarc je na svojem Facebooku zapisal: »Danes smo s prodajo dresov namenjenih za Zaline terapije zbrali preko 1200 eurov. Akcija, ki je res šla za devet gora, vse tja do Avstralije in Južne Afrike je pokazala, da dobrota in sodelovanje ne poznajo meja. Hvala Marko Kump, Luka Mezgec, Simon Špilak, Tomaž Jeras, Danijel Kvasina, Primož Šegina, Srečko Glivar, Kolesarski klub Adria-Mobil«.

"Organizator se zahvaljuje vsem udeležencem, prostovoljcem, redarjem, policiji in navijačem ob progi, da je prireditev tako lepo uspela," so še zapisali v KK Adria Mobil.